Evet 2 tane yediğiniz anda yeterli geliyor .Patates severler bu böreğe bayılacak.
Malzemeler:
4 adet haşlanmış patates
3 adet yufka
1 adet kuru soğan
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
çeyrek çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavuralım . Patatesin kabuklarını soyup karıştırma kabına koyarak patatesleri ezelim .Ezilen patatesleri kavrulmuş soğana ekleyip 1-2 kez karıştırarark kavuralım. Tuz , karabiber ve kırmızı biberi ekleyip son kez karıştırıp soğuması için kenara alalım.
Yufkaları 8 eşit parçaya bölelim. Üçgenlerin kalın olan kısmına iç malzemeyi koyup boşluk bırakarak saralım. Uç kısmını yapıştırmak için bir çay tabağına su koyup yufkanın ucuna sürüp yapışmasını sağlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim . Üzerine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve sıvıyağı karıştırıp fırça ile böreklerin üzerine sürelim. 180 derece sıtılmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder