Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BATON SALE ( TUZLU ÇUBUK)

Written By Azmalzemelimutfak on 25 Ocak 2018 Perşembe | Ocak 25, 2018



BATON SALE


Çayın yanında iyi gideceği gibi ikram sofralarında konuklarınıza farklı lezzetler sunmak için ordöv olarak da kullanabilirsiniz.


MALZEMELER:


3 su bardağı un


2 adet yumurta


2 çay kaşığı tuz



Yarım su  bardağı su


3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı



Üzerine sürmek için:



1 adet yumurta sarısı



Çörekotu



Susam



Yapılışı:


Bir kaseye unu alıp ortasını açalım. Ardından 1 yumurtanın tamamı , diğerinin beyazını ekleyelim. Yumurta sarısını başka bir kaseye ayıralım . Tuz, su ve eritilmiş tereyağını koyup  bir çatal yardımıyla  karıştıralım ve hamur haline getirelim. Hamurun üzerine bir havlu koyarak 10 – 15 dakika dinlendirelim.


Dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölüp. Elimizle dikdörtgen olacak şekilde açalım. Dikdörtgenin kısa kenarından ince şeritler kesip her bir şeridi. tezgahta yuvarlayarak inceltelim ve bütün hamuru bu şekilde hazırlayarak fırın tepsinize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim . Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirip  ve soğuk servis edelim..

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter