BATON SALE
Çayın yanında iyi gideceği gibi ikram sofralarında konuklarınıza farklı lezzetler sunmak için ordöv olarak da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
3 su bardağı
un
2 adet
yumurta
2 çay kaşığı
tuz
Yarım su bardağı su
3 yemek
kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzerine
sürmek için:
1 adet
yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Yapılışı:
Bir kaseye unu
alıp ortasını açalım. Ardından 1 yumurtanın tamamı , diğerinin beyazını
ekleyelim. Yumurta sarısını başka bir kaseye ayıralım . Tuz, su ve eritilmiş
tereyağını koyup bir çatal yardımıyla karıştıralım ve hamur haline getirelim. Hamurun üzerine bir havlu koyarak
10 – 15 dakika dinlendirelim.
Dinlendirdiğiniz
hamuru ikiye bölüp. Elimizle dikdörtgen olacak şekilde açalım. Dikdörtgenin
kısa kenarından ince şeritler kesip her bir şeridi. tezgahta yuvarlayarak
inceltelim ve bütün hamuru bu şekilde hazırlayarak fırın tepsinize dizelim. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim . Önceden ısıtılmış 180 derecelik
fırında 15 dakika pişirip ve soğuk
servis edelim..
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder