Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » PROFİTERÖL ( POFUDUK KABARMA GARANTİLİ )

PROFİTERÖL ( POFUDUK KABARMA GARANTİLİ )

Written By Azmalzemelimutfak on 18 Ocak 2018 Perşembe | Ocak 18, 2018

pastane profiterölü,mükemmel lezzette profiterölPROFİTERÖL

Patane usulü profiteröl yemek istiyorsanız bu tarifte aynı lezzeti alacağınıza eminim.Bir profiteröl delisi olarak bunu rahatlıkla söylüyorum.Bakalım nasılmış bizim profiteröl.Kalabalık bir aileyseniz tarifteki hamur malzemelerini 2 katı olarak yapın böylelikle doyasıya profiteröl tadına varırsınız.Pofuduk pofuduk kabardı 2 katı olarak yaptığınız anda 40 adet çıkıyor.
harika profiteröl,profiteröl,çikolata sos,krema

Malzemeler:

orjinal tarifte yarım paket margarin az malzemeli mutfakta 6 yemek kaşığı margarin 

1 su bardağı su

1 su bardağı un 

orjinal tarifte 6 adet yumurta az malzemeli mutfakta 4 adet yumurta

1 fiske tuz

Kreması:

orjinal tarifte 1,5 litre süt az malzemeli mutfakta 2 bardak süt + 1 bardak süt

orjinal tarifte15 yemek kaşığı tozşeker az malzemeli mutfakta 8 yemek kaşığı tozşeker

orjinal tarifte 8 yemek kaşığı un  az malzemeli mutfakta 2 yemek kaşığı un

orjinal tarifte yok az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı pirinç unu

orjinal tarifte yok az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

 orjinal tarifte yarım paket margarin az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı margarin

 Yapılışı:

Tencereye suyu  ve margarini ekleyelim hafif ateşte kaynatalım.Ilıkken unu karışıma ekleyip bir fiske tuzu ilave edip tahta kaşıkla 10 dakika kısık ateşte  karıştırarak kıvam verelim ..Biraz karışımın ılımasını bekleyelim.Önce birinci  yumurtayı kıralım mikserle karıştıralım diğer yumurtalarıda önce kırıyoruz mikserle karıştırıyoruz sora diğerini kırıp karıştırıyoruz.Dondurma kaşığıyla hamur karışımından alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirelim.Tencerede krema malzememizi hazırlamaya devam edelim.Tencereye süt ve şekeri alıp karıştıralım üzerine un,pirinç unu ve nişastayı yavaşça karıştırarak ekleyelim.Orta ateşte pişirelim.Kremamız göz göz olduktan sonra ocaktan alalım.Vanilyayı ve margarini  ekleyip mikserle 5 dakika boyunca havalandırarak çırpalım.

Sosu için:

1 su bardağı süt

4 yemek kaşığı pudra şekeri

2 yemek kaşığı un 

3 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı margarin

Tüm malzemeleri tencerede kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişir soğuyunca kullanmak üzere kenara ayır.Arada karıştır üzeri kabuklanmasın . 

Hamurumuz fırından çıktıktan sonra soğuması için kenara alalım.kremamızı pasta şırıngasına dolduralım ,hamurun en zayıf yerinden şırıngayı bastırarak delik açalım ve kremayı içine dolduralım.Tüm hamurlar bitene kadar işleme devam edelim.Çikolata sosu profiteröllerin üzerine döküp hindistan cevizi dökerek servis yapalım.Ben bu kez yanına dondurma dilimiyle servis yaptım.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter