Patane usulü profiteröl yemek istiyorsanız bu tarifte aynı lezzeti alacağınıza eminim.Bir profiteröl delisi olarak bunu rahatlıkla söylüyorum.Bakalım nasılmış bizim profiteröl.Kalabalık bir aileyseniz tarifteki hamur malzemelerini 2 katı olarak yapın böylelikle doyasıya profiteröl tadına varırsınız.Pofuduk pofuduk kabardı 2 katı olarak yaptığınız anda 40 adet çıkıyor.
Malzemeler:
orjinal tarifte yarım paket margarin az malzemeli mutfakta 6 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
orjinal tarifte 6 adet yumurta az malzemeli mutfakta 4 adet yumurta
1 fiske tuz
Kreması:
orjinal tarifte 1,5 litre süt az malzemeli mutfakta 2 bardak süt + 1 bardak süt
orjinal tarifte15 yemek kaşığı tozşeker az malzemeli mutfakta 8 yemek kaşığı tozşeker
orjinal tarifte 8 yemek kaşığı un az malzemeli mutfakta 2 yemek kaşığı un
orjinal tarifte yok az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı pirinç unu
orjinal tarifte yok az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
orjinal tarifte yarım paket margarin az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Tencereye suyu ve margarini ekleyelim hafif ateşte kaynatalım.Ilıkken unu karışıma ekleyip bir fiske tuzu ilave edip tahta kaşıkla 10 dakika kısık ateşte karıştırarak kıvam verelim ..Biraz karışımın ılımasını bekleyelim.Önce birinci yumurtayı kıralım mikserle karıştıralım diğer yumurtalarıda önce kırıyoruz mikserle karıştırıyoruz sora diğerini kırıp karıştırıyoruz.Dondurma kaşığıyla hamur karışımından alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirelim.Tencerede krema malzememizi hazırlamaya devam edelim.Tencereye süt ve şekeri alıp karıştıralım üzerine un,pirinç unu ve nişastayı yavaşça karıştırarak ekleyelim.Orta ateşte pişirelim.Kremamız göz göz olduktan sonra ocaktan alalım.Vanilyayı ve margarini ekleyip mikserle 5 dakika boyunca havalandırarak çırpalım.
Sosu için:
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
Tüm malzemeleri tencerede kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişir soğuyunca kullanmak üzere kenara ayır.Arada karıştır üzeri kabuklanmasın .
Hamurumuz fırından çıktıktan sonra soğuması için kenara alalım.kremamızı pasta şırıngasına dolduralım ,hamurun en zayıf yerinden şırıngayı bastırarak delik açalım ve kremayı içine dolduralım.Tüm hamurlar bitene kadar işleme devam edelim.Çikolata sosu profiteröllerin üzerine döküp hindistan cevizi dökerek servis yapalım.Ben bu kez yanına dondurma dilimiyle servis yaptım.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder