Elmanın tam mevsimi hangi türüyle yaparsanız yapın bu
lezzete bir de ceviz ve tarçın eklenince tadına doyum olmuyor. Mutfağı saran
koku cabası
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
iç harcı için:
3 adet orta boy elma(rendelenmiş )
1 avuç kuru üzüm
1 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın(isteğe göre artırıla bilir)
1 yemek kaşığı şeker
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı:
Yoğurma kabına sıvı malzemeleri
alıp iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave
edelim. Unu malzemeye azar azar kontrollü ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak
bir hamur elde edelim ve hamuru üzerini streç filmle kapatarak dinlendirelim. Elmaları
rendeleyip suyunu sıktıktan sonra diğer malzemelerle karıştırılıp iç harcı
hazırlayalım. Hamuru ikiye bölerek mümkün olduğunca ince açarak üçgenler
keselim .
Kalın kenarın olduğu kısma iç
harcı ekleyip yuvarlayalım.
Ya da Su bardağıyla daireler keselim malzemeyi
ortasına yerleştirelim. İki ucunu kapatıp bıçakla 1-2 yerine çizik atalım.
Piştiği anda bu şeklide oldukça değişik gözükecektir. Tüm malzeme bittikten
sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirelim. Önceden ısıtılmış
fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra pudra şekerine
bulayıp soğukken servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder