Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ELMALI ÜZÜMLÜ KURABİYE

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Ocak 2018 Cuma | Ocak 26, 2018

kolay kurabiyeELMALI ÜZÜMLÜ KURABİYE
 
Elmanın tam mevsimi hangi türüyle yaparsanız yapın bu lezzete bir de ceviz ve tarçın eklenince tadına doyum olmuyor. Mutfağı saran koku cabası

Malzemeler:

3,5  su bardağı un

5 yemek kaşığı  eritilmiş margarin

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

iç harcı için:

3 adet orta boy elma(rendelenmiş )

1 avuç kuru üzüm

1 avuç ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın(isteğe göre artırıla bilir)

1 yemek kaşığı şeker

üzeri için

pudra şekeri

Yapılışı:

Yoğurma kabına sıvı malzemeleri alıp iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Unu malzemeye azar azar kontrollü ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve hamuru üzerini streç filmle kapatarak dinlendirelim. Elmaları rendeleyip suyunu sıktıktan sonra diğer malzemelerle karıştırılıp iç harcı hazırlayalım. Hamuru ikiye bölerek mümkün olduğunca ince açarak üçgenler keselim .
Kalın kenarın olduğu kısma iç harcı ekleyip yuvarlayalım. 

Ya da Su bardağıyla daireler keselim malzemeyi ortasına yerleştirelim. İki ucunu kapatıp bıçakla 1-2 yerine çizik atalım. Piştiği anda bu şeklide oldukça değişik gözükecektir. Tüm malzeme bittikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra pudra şekerine bulayıp soğukken servis yapalım.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter