Bu lezzet genellikle ; Ukrayna, Kırım, Rusya, Tacikistan gibi
Slav Ülkelerine has bir çorbadır. Mükemmel lezzette ve oldukça besleyici bir çorba
çeşitli sebzelerle et suyunun birleşmesiyle tam bir sebze şöleni. Bu lezzeti
denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1-2 parça kemikli et ya da tavuk but
2 adet kırmızı pancar
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase ince doğranmış lahana
3 dal maydanoz
3 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
2 adet pırasanın beyaz kısmı
Yapılışı:
Büyük bir tencereye kemikli
etimizi alıp tuz ve karabiber ekleyerek haşlayalım. Haşlama süresi bittikten
sonra etleri ayıklayıp et suyu olan tencereye ilave edelim. 2 adet patatesi
ayıklayıp doğrayalım, soğanı doğrayalım, pancarın kabuklarını soyalım
doğrayalım, havuçların kabuklarını soyup irice doğrayalım, maydanozu ince ince
doğrayalım,2 diş sarımsağı 5-6 parçaya bölüp et suyunun içerisine ekleyelim.
Hazırladığımız
tüm malzemeleri et suyunun içerisine ekleyelim. Doğranmış lahanayı ve doğranmış
pırasayı da karışıma ekleyip tuz ve su ilavesiyle birlikte sebzelerin tamamı yumuşayıncaya
kadar pişirelim. Bu mükemmel lezzet içime
hazır. Slav ülkelerinde smethana adında krema ile servis yapılıyor. İsteğinize
göre içerisine et ve et suyu koymadan da yapabilirsiniz. Bu şekilde de oldukça
lezzetli ve doyurucu bir çorba .Kırmızı rengini pancardan alıyor ekstra salça eklemenize gerek yok .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder