Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BORSH ( BORÇ) ÇORBASI

Written By Azmalzemelimutfak on 1 Ocak 2018 Pazartesi | Ocak 01, 2018

BORSH ( BORÇ) ÇORBASI

mükemmel lezzetli borsh çorbası
Bu lezzet genellikle ; Ukrayna, Kırım, Rusya, Tacikistan gibi Slav Ülkelerine has bir çorbadır. Mükemmel lezzette ve oldukça besleyici bir çorba çeşitli sebzelerle et suyunun birleşmesiyle tam bir sebze şöleni. Bu lezzeti denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

1-2 parça kemikli et ya da tavuk but


2 adet kırmızı pancar


2 adet orta boy patates


2 adet orta boy havuç


1 adet orta boy soğan


2 diş sarımsak


2 yemek kaşığı un


2 yemek kaşığı sıvıyağ


1 kase ince doğranmış lahana


3 dal maydanoz


3 çay kaşığı tuz


Çeyrek çay kaşığı karabiber


2 adet pırasanın beyaz kısmı

     
Yapılışı:


Büyük bir tencereye kemikli etimizi alıp tuz ve karabiber ekleyerek haşlayalım. Haşlama süresi bittikten sonra etleri ayıklayıp et suyu olan tencereye ilave edelim. 2 adet patatesi ayıklayıp doğrayalım, soğanı doğrayalım, pancarın kabuklarını soyalım doğrayalım, havuçların kabuklarını soyup irice doğrayalım, maydanozu ince ince doğrayalım,2 diş sarımsağı 5-6 parçaya bölüp et suyunun içerisine ekleyelim. 

Hazırladığımız tüm malzemeleri et suyunun içerisine ekleyelim. Doğranmış lahanayı ve doğranmış pırasayı da karışıma ekleyip tuz ve su ilavesiyle birlikte sebzelerin tamamı yumuşayıncaya   kadar pişirelim. Bu mükemmel  lezzet  içime hazır. Slav ülkelerinde smethana adında krema ile servis yapılıyor. İsteğinize göre içerisine et ve et suyu koymadan da yapabilirsiniz. Bu şekilde de oldukça lezzetli ve doyurucu bir çorba .Kırmızı rengini pancardan alıyor ekstra salça eklemenize gerek yok .


Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter