Cidden bu şekli karnıbahara aman ben sevmem diyene bile sevdiriyor.Hem de pek bir lezzetli oluyor Yıllar önce karnıbahar alırken en miniği hangisiyse onu alırdım çünkü pek rağbet görmezdi.Şimdi kilo ile alıyorum ancak yetiyor çeşit çeşit karnıbahar yapılıp tüketiliyor evimizde.Demek ki farklı lezzetler sunulunca hayır denilemiyormuş😘😆😆Haydi sizde katılın aramıza yaşasın mutfaklarda karnıbahar özgürlüğü
Malzemeler:
Yarım karnıbahar
1 adet yumurta
galeta unu yada fırınlanıp ufalanmış bayat ekmek içi
3 kaşık un
3 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
çeyrek çay kaşığı kırmızı pul biber
acı dokunuyorsa yada evde küçük çocuk varsa koymayabilirsiniz.
1 çorba kasesi yoğurt
1 diş sarımsak
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Karnıbaharı tek tek ayıklayalım ,güzelce yıkayalım .Düdüklü tencere yada normal tencereye koyalım üzerini geçecek kadar su ekleyelim.1 çay kaşığı tozşeker atarak haşlayalım.Karnıbaharlar haşlanırken yumurtayı bir kasede az miktarda tuzla çırpalım geniş bir tabağa galeta unu yada fırınlanmış ve öğütülmüş ekmek içini alalım.Karnıbaharları çok fazla haşlamamıza gerek yok ,fazla haşlanırsa pane yapılırken dağılıyor.
Haşlanmış ve soğumuş karnıbaharları önce una batıralım sonra yumurtaya sonra galetaya batıralım .Tavamızın içerisine yağı koyup ısıtalım panelenmiş karnıbaharları içerisine atıp her tarafını kızartalım.Havlu serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını süzdürelim.Tüm karnıbaharlar panelenip kızartıldıktan sonra 1 diş soğanı ezip 1 kase yoğurda ekleyip karıştıralım.Yağı süzülen karnıbaharları servis yapacağımız kaba alalım üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis yapalım.
Haşlanmış ve soğumuş karnıbaharları önce una batıralım sonra yumurtaya sonra galetaya batıralım .Tavamızın içerisine yağı koyup ısıtalım panelenmiş karnıbaharları içerisine atıp her tarafını kızartalım.Havlu serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını süzdürelim.Tüm karnıbaharlar panelenip kızartıldıktan sonra 1 diş soğanı ezip 1 kase yoğurda ekleyip karıştıralım.Yağı süzülen karnıbaharları servis yapacağımız kaba alalım üzerine sarımsaklı yoğurdu dökerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder