Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » LEZZETİNDEN YIKILAN AY ÇÖREĞİ

LEZZETİNDEN YIKILAN AY ÇÖREĞİ

Written By Azmalzemelimutfak on 13 Ocak 2018 Cumartesi | Ocak 13, 2018

ay çöreği,lezzetli çikolatalı ay çöreği
LEZZETİNDEN YIKILAN AY ÇÖREĞİ

Bu zamana kadar yediğiniz en lezzetli ay çöreği tarifi burada.Daha ilk lokmasında sizi sizden alacak.Bu kadar emin konuşuyorum çünkü bu dehşet lezzeti ilk tattığım anda ben adeta uçtum.

Hani meşhur pastanelerin meşhur ay çörekleri vardır.İlk lokmayı alırsınız içerisindeki tüm lezzet ilk ısırıkta sizi başka diyarlara alıp götürecek.Kimbilir belki benim gibi çocukluğunuzda yediğiniz ay çöreğinin tadı aklınıza gelecek ve içinize bir mutluluk doğacak.Çok reklam yaptım sanırım e o zaman haydi başlayalım.

Malzemeler:

3 yemek kaşığı margarin yada tereyağı ( oda sıcaklığında beklemiş olmalı )

4 yemek kaşığı toz şeker

çeyrek su bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta akı

Yarım su bardağı su

1 tatlı kaşığı instant maya

1 çay kaşığı mahlep

4,5 su bardağı un

1 tutam tuz

İç malzemesi:

5 dilim bayat kek 

1 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı tozşeker

1 avuç kuru üzüm

1 avuç ceviz

 Limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı tarçın

çeyrek su bardağı su

Bayat kek yoksa hemen bir kek tarifi verelim ki hazır ağzımız sulanıp canımız istemişken bir çırpıda yapalım.

Kek için malzemeler:

2 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un 

4 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yapılışı: 

 Karıştırma kabına yağ ve tozşekeri ekleyip karıştıralım.Mayayı yarım bardak ılık su ile inceltelim.Sıvıyağ,1 yumurta akı ,mahlep ve mayayı kaba ekleyelim.Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.Son olarak karışıma tuzu ekleyip tekrar yoğuralım.Üzerini streç filmle kapatarak mayalanmaya bırakalım.

İç malzemesi için kekleri parça pinçik yapalım :)), toz şeker ,kakao,kuru üzüm ,ceviz,limon kabuğu rendesi ,tarçın ve suyu ekleyerek homojen bir karışım elde edelim.Aman sakın çok cıvık oldu falan diye düşünmeyin meraklanmayın kendini toplayacak.Hazırladığınız karışım katı olursa içi hamur olur bunu istemeyiz. 

 Hamuru açacağımız zemini hafif unlayalım ,dinlenen hamurdan parçalar kopartalım, beze haline getirelim merdaneyle uzun ince şekilde  açalım.

Ortasına hazırladığımız harçtan koyup ay şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim Üzerine susam,ceviz kırığı,fındık kırığı hangisini isterseniz serperek,180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim.Sonrasında da acilen soğumasını bekleyelim ve afiyetle yiyelim.

Afiyet Olsun



SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter