Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

LEZZETLİ AŞURE

Written By Azmalzemelimutfak on 3 Ocak 2018 Çarşamba | Ocak 03, 2018



az malzemeli lezzetli tadına doyulmaz aşure 

 AŞURE


Sevilerek tüketilen bu tatlı içeriğinde bulunan bakliyat kuru meyveler  tatlandırıcı baharatlarla yapımı biraz uğraştırsa da alınan lezzet her şeye değer. Hem hafifi bir tatlı hem de besleyici
Tüm bakliyatları önce sıcak suda bekletilmesi gerekmekte ki haşlarken bize kolaylık sağlasın. ( Dondurucuda hazırda haşlanmış  varsa yapımı çok daha kolay oluyor)  verdiğim bu tarifte lezzetine doyulmaz bir aşure yiyebileceksiniz .4 kişilik bir aile için 2 gün yeten bir miktar verdiğim ölçüler daha az yapmak isterseniz ölçüleri yarı yarıya düşürerek yapmanızda fayda var.

Yıllardır aynı ölçüleri kullanırım ve beğeni alır. Yöresel olarak içerisine susam, yer fıstığı , fındık ,kurutulmuş et, Hindistan cevizi vs konuluyor fakat işin açıkçası benim damak zevkime uyan ve ailemde yıllardır yapılan tarif bu olduğundan bu şekilde veriyorum.

Malzemeler:

2 çorba kasesi haşlanmış aşurelik buğday ( göce )

1 çorba kasesi haşlanmış  nohut

1çorba kasesi kuru fasulye

3 adet kuru incir

Çeyrek çay bardağı kuru üzüm

7 adet karanfil

1 portakal kabuğu rendesi

6 adet kuru kayısı

Tarçın ( üzerini süslemek için )

2 çorba kasesi toz şeker

1 adet elma

Nar taneleri ( üzerini süslemek için )

Kırık ceviz ,fıstık ,fındık kırığı ( üzeri için )

Su

Yapılışı:

Kuru kayısı, incir, kuru üzüm ve karanfili ılık suyun içerisine koyup bekletelim. Büyük bir tencerenin içerisine haşlanmış nohut , kuru fasulye , göce ( aşurelik buğday ) toz şeker ve  suyu ekleyip karıştıralım.1 adet soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş elmayı , portakal kabuğu rendesini ekleyelim.

Kaynamaya başladıktan sonra kuru meyveleri  ılık sudan çıkartalım sularını süzüp küçük parçalar halinde keselim. Karanfillerin içerisinde bulunan suyu ilave edelim , karanfilin baş kısımlarını içerisine atalım. Biraz kaynattıktan sonra aşuremiz hazır. Servis esnasında üzerine dövülmüş ceviz,tarçın  ve nar taneleriyle süsleyelim.( Bizimkiler acil isteyince evde ne nar kalmış ne ceviz eh ben de böyle süsleyeyim dedim )

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter