ÇITIR ÇITIR ISPANAKLI BÖREK
Hazır mevsimiyken Ispanağı her şekilde kullanmakta yarar var .Bugünde mutfağımızda böreğimiz ıspanaklı olsun istedim.Haydi bakalım kolaylıkla hazırlanan yerken ağızda dehşet lezzet bırakan ıspanaklı böreğimizi yapalım.
Malzemeler:
5 adet
böreklik yufka
1 adet
yumurta
4 yemek
kaşığı yoğurt
1,5 yemek
kaşığı zeytinyağı yada sıvıyağ
2 çay kaşığı
tuz
İç malzemesi:
Yıkanmış ve
ayıklanmış ıspanak
1 adet orta
boy soğan
Çeyrek yemek
kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul
biber
Yapılışı:
Soğanı
yemeklik doğrayalım. Isıtılmış tavada kavuralım Bu sırada ayıklanmış
ıspanakları elimizle bölerek parçalayalım ( biliyorsunuz ki yeşil sebzelere
bıçak değdiği anda tüm vitamini ortadan kalkıyor bu yüzden ıspanak ,marul gibi
yeşillikleri elimizle parçalamaya özen gösteriyoruz.) Ispanakları kavrulan
soğana ekleyelim üzerine kapak kapatarak yumuşamasını sağlayalım .1-2 damla limon ekleyelim ki yerken ıspanağın dişlerimizi kamaştırmasına neden olan durumla karşılaşmayalım.Tuz ve
biberini ekleyip ıspanak suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirelim. Fırınımızı
180 derecede ısıtalım,.
Karıştırma kabında yoğurt ,yağ ve yumurtayı tuz
ilavesiyle karıştıralım .Yufkaları tezgaha serelim bıçakla 8 eşit üçgen
oluşturacak şekilde keselim. Hazırladığımız sostan yufkanın içerisine az
miktarda dökelim, İç malzemeyi yufkanın kalın olan ucuna koyup rulo yapar gibi
geniş bir şekilde kıvıralım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. En son
üzerine sostan dökelim fırça yardımıyla heryere eşit dağılmasını sağlayalım.
Susam serperek fırında pişirelim
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder