Herkes
eminim ki gerek kokusu gerekse tadıyla un helvasını sever. Kavrulurken evin
içine yayılan müthiş koku çoluk çocuk herkesi kendine hayran bırakır. Sizlerle
bu muhteşem tarifi birlikte yapacağız sakın aman ben yapamam hiç tutturamam
diye düşünmeyin.
Göreceksiniz ki tarifiniz tam tutacak Hem bu zamana kadar denenmiş tariflerden daha sağlıklı bunun nedeni de içerisinde sıvı yağ var.Ben tüm yemeklerimde riviera zeytinyağı kullanmayı tercih ettiğimden bu tarifimde de zeytinyağı var.Dilerseniz sizler başka bir sıvıyağ kullanabilirsiniz seçim size kalmış. O halde haydi hanımlar sıra geldi helvamızı yapmaya.
Malzemeler:
3 su bardağı un
3
su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
yarım
su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Dibi
yapışmayacak tarzdan bir tencereye yağımızı koyalım üzerine yavaş yavaş unu
ekleyerek karıştıralım. Un ve yağ birbiri ile bütünleştikten sonra ocağımızın
altını yakalım tahta kaşık yardımıyla unumuzu kavuralım. Ocağı yarım konumda
tutarsanız olası yanmayı engellersiniz. Bunun için dilerseniz ocağın en küçük
gözünde kavurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde belki biraz uzun
olacak fakat mükemmel kavrulacak.
Su
ve şekeri başka bir tencerede kaynatalım kaynadıktan sonra ılıması için bir
kenara alalım.
Un
kavrulurken dikkat etmeniz gereken renginin sütlü kahve renginde olması bu
şekilde olduğunda tadı mükemmel unu yeterince kavurmazsanız rengi açık olacak
ve un kokusunu yerken alacaksınız. Daha koyu renk olması halinde un yanık bir
lezzet verecek.
Unumuz
kavruldu şerbetimizde ılık bir hal aldı şimdi yapacağımız şerbeti unun
içerisine yavaş yavaş dökmek bu sırada unlu karışımı da hafif karıştırmayı
ihmal etmeyin topaklanmasına neden olursunuz. İlk andaki sulu halini görünce
telaşlanmayın ocağın altını açıp 1-2 dakika karıştırın .
Tencerenizin
kapağını kapatın ocağın altını kapatın 5 dakika soğumasını bekleyin. Bekleme
süresi dolunca unu kavururken kullandığınız kaşıkla helvadan bir parça alın ,
yemek kaşığı ile kalıp yaparak servis tabağına yerleştirin.
Üzerini
dilediğiniz gibi süsleyin tamamen sizin damak tadınıza kalmış.
Afiyet
olsun
0 yorum :
Yorum Gönder