Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

SOSLU TAVUK

Written By Azmalzemelimutfak on 15 Ocak 2018 Pazartesi | Ocak 15, 2018

SOSLU TAVUK 

Malzemeler:

2 adet beyaz göğüs eti

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı yoğurt

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

çay kaşığının ucuyla köri

yarım çay kaşığı kekik

1 adet defne yaprağı

Yapılışı:

Kaseye yıkanmış defne yaprağı ,yoğurt,sıvıyağ,salça ,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.Üzerine zarları soyulmuş ve 2 parçaya ayrılmış göğüs etlerini alalım ve sosun her yerine bulaşmasını sağlayalım.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alalım.2 saat sonrasında fırın poşetinin içine koyalım üzerine delik açıp 180 derecede fırında pişirelim.Başka bir fırın poşetinin içerisine doğranmış ve baharatlanmış patates,sivri biber ve domates koyup pişirirseniz tavuğun yanında sunabileceğiniz sebzelerinizde tavukla aynı süre içerisinde hazır hale gelir.

Mümkünse göğüs etlerini sosun içerisinde geceden hazırlayıp bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter