Malzemeler:
2 adet beyaz göğüs eti
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
çay kaşığının ucuyla köri
yarım çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Kaseye yıkanmış defne yaprağı ,yoğurt,sıvıyağ,salça ,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.Üzerine zarları soyulmuş ve 2 parçaya ayrılmış göğüs etlerini alalım ve sosun her yerine bulaşmasını sağlayalım.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alalım.2 saat sonrasında fırın poşetinin içine koyalım üzerine delik açıp 180 derecede fırında pişirelim.Başka bir fırın poşetinin içerisine doğranmış ve baharatlanmış patates,sivri biber ve domates koyup pişirirseniz tavuğun yanında sunabileceğiniz sebzelerinizde tavukla aynı süre içerisinde hazır hale gelir.
Mümkünse göğüs etlerini sosun içerisinde geceden hazırlayıp bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder