ISPANAKLI VOLOVAN
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1adet kırmızı biber
500 gr ayıklanmış ıspanak
6 adet mantar
2 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı kırmızı pul biber
rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alalım ve yuvarlak kurabiye kalıbıyla parçalar keselim.Yuvarlak hamurlardan 4 tanesini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Diğer 4 yuvarlak hamurdan daha küçük bir kurabiye kalıbıyla yine yuvarlak parçalar keselim. Küçük yuvarlakları tepsideki büyük yuvarlak hamurların üzerine yerleştirelim.
Milföy hamurlarının üzerlerini, çatalla birkaç yerinden delelim ki pişerken çok fazla kabarmasın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Tavaya zeytinyağı koyup ısıtalım içerisine Soğanı yemeklik doğrayalım sarımsağı rendeleyerek ilave edip kısık ateşte soteleleyelim.
Kırmızı biberi ince doğrayalım ıspanak ve ince kesilmiş mantarları ilave edip sotelemeye devam edelim. Tuz ve karabiberi ekleyerek 1-2 kez karıştırıp ocaktan alalım.
Fırında kızarmış volovanların içini ıspanaklı harç ile dolduralım ve rendelenmiş taze kaşar peynirini iç malzemenin üzerine serpelim.
Kenarlarına yumurta sarısı sürerek pişirmeye devam edelim bu sırada fırının ısısını 150 dereceye düşürelim. Kaşar peyniri eriyip kenar kısımları kızarıncaya kadar pişirelim.. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder