Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ISPANAKLI VOLOVAN

Written By Azmalzemelimutfak on 15 Ocak 2018 Pazartesi | Ocak 15, 2018

ISPANAKLI VOLOVAN 

Malzemeler: 

8 adet milföy hamuru 

1 adet soğan 

2 diş sarımsak 

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1adet kırmızı biber 

500 gr ayıklanmış ıspanak 

6 adet mantar 

2 çay kaşığı tuz 

Çeyrek çay kaşığı karabiber 

Çeyrek çay kaşığı kırmızı pul biber

rendelenmiş taze kaşar peyniri 

1 yumurta sarısı 

Yapılışı: 

Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alalım ve yuvarlak kurabiye kalıbıyla parçalar keselim.Yuvarlak hamurlardan 4 tanesini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Diğer 4 yuvarlak hamurdan daha küçük bir kurabiye kalıbıyla yine yuvarlak parçalar keselim. Küçük yuvarlakları tepsideki büyük yuvarlak hamurların üzerine yerleştirelim. 

Milföy hamurlarının üzerlerini, çatalla birkaç yerinden delelim ki pişerken çok fazla kabarmasın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Tavaya zeytinyağı koyup ısıtalım içerisine Soğanı yemeklik doğrayalım sarımsağı rendeleyerek ilave edip kısık ateşte soteleleyelim. 

Kırmızı biberi ince doğrayalım ıspanak ve ince kesilmiş mantarları ilave edip sotelemeye devam edelim. Tuz ve karabiberi ekleyerek 1-2 kez karıştırıp ocaktan alalım. Fırında kızarmış volovanların içini ıspanaklı harç ile dolduralım ve rendelenmiş taze kaşar peynirini iç malzemenin üzerine serpelim. 

Kenarlarına yumurta sarısı sürerek pişirmeye devam edelim bu sırada fırının ısısını 150 dereceye düşürelim. Kaşar peyniri eriyip kenar kısımları kızarıncaya kadar pişirelim.. Sıcak olarak servis yapalım.

 Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter