Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ARNAVUT CİĞERİ

Written By Azmalzemelimutfak on 4 Ocak 2018 Perşembe | Ocak 04, 2018

az malzemeli lezzetli arnavut ciğeriARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:

Yarım kg Dana Ciğeri

2 adet orta boy soğan

Yarım çay kaşığı kekik

3 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı un

1-2 damla limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı kırmızı pul biber



 Yapılışı:

Güvenilir bir kasap ya da şarküteriden zarı soyulmuş ve doğranmış karaciğer alıyoruz. (temizlenmemişse  rica ederseniz temizleyip veriyorlar )Kasede Un,kekik ,sıvıyağı karıştıralım streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında bir süre bekletelim.

Soğanı halka şeklinde doğrayalım, patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım az yağ konulmuş tavada  1,5 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyerek kavuralım.Isıtılmış tavaya yağı ekleyip soğanları rengi değişene kadar kavuralım.buzdolabında dinlendirdiğimiz ciğeri ilave edelim.Kısık ateşte kavurmaya özen gösterelim ki içi de iyice pişsin.Limon suyunu ve pul biberi ekleyelim. Ciğeri içi piştiğinde dışı çıtır çıtır ciğerimiz hazır.

Yanına dilerseniz 2 adet kuru soğanı ince dilimler halinde doğrayarak sumak ve kırmızı pulbiberle karıştırıp farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun



SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter