PESTO SOS
İtalyanların meşhur Pesto sosu lezzetinden yıkılıyor. Çok
zor bir sos diye düşüneniniz varsa çok yanılıyorsunuz. Azıcık malzemeyle bu
enfes lezzete mutfaklarınızda yer açmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Sıkılmadınız
mı aynı soslarla makarna yemekten arada değişiklik şart.
Malzemeler:
4 yaprak taze fesleğen
2 diş sarımsak
5 -6 dal maydanoz
4 dal taze nane ( isteğe bağlı)
Çeyrek yemek kaşığı zeytinyağı
Çeyrek yemek kaşığı ılık su
3 damla limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı dolmalık fıstık ( dolmalık fıstık yoksa
yerine tuzlu fıstık da kullanabilirsiniz )
Çay kaşığının ucuyla toz şeker
Kuru ekmek içi çeyrek dilim
Orjinalinde parmesan peyniri var malum parmesan
pahalı onun yerine peynir kırığı da aynı işi görüyor hafif kuru olsun yeter
Yapılışı:
Öncelikle fesleğen, maydanoz
ve naneyi yıkayıp sirkeli suda bir müddet bekletelim. Sade suyla yıkayıp kağıt
havlu ile fazla suyunu alalım. Rondonun içerisine sarımsak , fesleğen ,
maydanoz , nane yi atıp parçalatalım.
Zeytinyağı , tuz ,şeker ,peynir
kırığı , kuru ekmek içi, dolmalık fıstık ve suyu ilave edip hepsini parçalayıp akışkan hale getirelim Su az gelirse ekleyebilirsiniz.
Rondodan tüm malzemeyi spatula yardımıyla çıkartıp üzerine limon suyunu sıkıp
tadına bakalım tuz ilavesi yapabilirsiniz. Sosumuz hazır eh makarnayla
buluşturmanın zamanı geldi artık dilediğiniz makarnayla afiyetle
yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder