Vejeteryanların ve ıspanak severlerin bayılacağı tarzdan bir yemek var şimdi karşımızda.Lazanyayı hep kıymalı yapıyoruz birazda bu şekilde yapalım istedik.Tek farkı içerisinde ıspanak olması .Haydi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler:
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş
sarımsak
Çeyrek kase
kaşar peyniri rendesi
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
3-4 damla limon suyu
ayıklanmış ıspanak
Beşamel sos :
1,5 yemek
kaşığı un
1 yemek
kaşığı tereyağı
1,5 su
bardağı süt ( süt yoksa yerine su kullanılabilir )
1 çay kaşığı
tuz
Çeyrek çay
kaşığı karabiber
sıcak tuzlu su
Yapılışı:
Soğanı
ve sarımsağı mutfak robotunda parçalayalım Önceden ısıtılmış tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyip soğanı kavuralım.Ayıklanmış ıspanağı elimizle küçük parçalara ayıralım soğana ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavuralım.Tuz ve karabiberi ilave edelim 1-2 dakika kapağı
kapalı olarak pişirelim ve ocaktan alalım.
Beşamel sos için küçük bir tencerede
tereyağ ve unu kavuralım. Sürekli karıştıralım ki un yanmasın rengi değiştikten
sonra sütü yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Topaklanmaması için karıştırmamız
gerek tel çırpıcıyla karıştırırsak daha mantıklı olur. Tuz ve karabiberi
ekleyip ocaktan alalım.Tencereye lazanyayı kaynatmak için tuzlu su
hazırlayalım. Lazanyaları birer dakika kaynayan tuzlu suda kalacak şekilde
bekletelim süzgeçli kevgirle alalım. Borcama dizip üzerine beşamel sos dökelim
onun üzerine ıspanaklı harçtan ekleyelim. Tekrar lazanya, sos, ıspanaklı harç
olacak şekilde tüm lazanyalar bitene kadar işlemi tekrarlayalım .En son beşamel
sosu döküp 180 derecede ısıtılmış fırına pişmeye gönderelim.5 dakika sonra
beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesini ekleyip pişirmeye devam edelim.20
dakika sonra Lazanyamız hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder