Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ISPANAKLI LAZANYA

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Ocak 2018 Pazar | Ocak 14, 2018

az malzemeli enfes lazanya,vejeteryan lazanya
ISPANAKLI LAZANYA

Vejeteryanların ve ıspanak severlerin bayılacağı tarzdan bir yemek var şimdi karşımızda.Lazanyayı hep kıymalı yapıyoruz birazda bu şekilde yapalım istedik.Tek farkı içerisinde ıspanak olması .Haydi bakalım kolay gelsin.


Malzemeler:

1 adet kuru soğan


1,5 yemek kaşığı zeytinyağı


1 diş sarımsak

Çeyrek kase kaşar peyniri rendesi


2 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

3-4 damla limon suyu

ayıklanmış ıspanak


Beşamel sos :


1,5 yemek kaşığı un


1 yemek kaşığı tereyağı


1,5 su bardağı süt ( süt yoksa yerine su kullanılabilir )


1 çay kaşığı tuz


Çeyrek çay kaşığı karabiber
 
sıcak tuzlu su


Yapılışı:


Soğanı ve sarımsağı mutfak robotunda parçalayalım Önceden ısıtılmış tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyip soğanı kavuralım.Ayıklanmış ıspanağı elimizle küçük parçalara ayıralım soğana   ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavuralım.Tuz ve karabiberi ilave edelim 1-2 dakika kapağı kapalı olarak pişirelim ve ocaktan alalım. 

Beşamel sos için küçük bir tencerede tereyağ ve unu kavuralım. Sürekli karıştıralım ki un yanmasın rengi değiştikten sonra sütü yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Topaklanmaması için karıştırmamız gerek tel çırpıcıyla karıştırırsak daha mantıklı olur. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alalım.Tencereye lazanyayı kaynatmak için tuzlu su hazırlayalım. Lazanyaları birer dakika kaynayan tuzlu suda kalacak şekilde bekletelim süzgeçli kevgirle alalım. Borcama dizip üzerine beşamel sos dökelim onun üzerine ıspanaklı harçtan ekleyelim. Tekrar lazanya, sos, ıspanaklı harç olacak şekilde tüm lazanyalar bitene kadar işlemi tekrarlayalım .En son beşamel sosu döküp 180 derecede ısıtılmış fırına pişmeye gönderelim.5 dakika sonra beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesini ekleyip pişirmeye devam edelim.20 dakika sonra Lazanyamız hazır.

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter