Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Ocak 2018 Pazar | Ocak 14, 2018

tane tane dökülen pilav,nohutlu pilavNOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

Pilav hem doyurucu bir lezzet hem de yanında ne olursa olsun Türk mutfaklarında olmazsa olmaz dediğimiz bir yemek.İster sade ister domatesli her hali bir başka lezzetli olan bu arkadaşı yapmak oldukça kolay.Verdiğim tarifte pilavınız tane tane olacak yapışmayacak .Pilavı yaparken pirincin özelliği konulan su miktarı demlenme süresi bunların hepsi birer etken.

Sonuçta kimse ilk yaptığı pilavı mükemmel yapmadı değil mi ? deneyerek öğrenilecek ama bu yöntemle yaparsanız korkmanıza gerek yok haydi bakalım nasılmış bir bakalım.
 Pilav yaparken ölçü genel olarak 1 ölçü pirince 2 ölçü sudur.Nohutla ve arpa şehriyeyle birlikte yapıldığından onlarında su çekme olasılığına karşı ölçümüzü yarım ölçü daha fazlalaştırıyoruz.Pilavı yaparken fazla karıştırmamaya özen gösterilmeli,ocağın altı çok fazla açık olmamalı,kapaksız pişirilmemeli.Bu şekilde olduğunda su çabuk buharlaşacağından pirinç taneleri tam pişmeyecek tıkır tıkır kalacak .

Kolay gelsin 

Malzemeler:

1 kase baldo pirinç

3 çay kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

çeyrek kase haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı zeytinyağı

çeyrek çay kaşığı tozşeker

2-3 damla limon 

2 avuç arpa şehriye

2,5 kase sıcak su 

Yapılışı:

Önce kullanacağımız pirinci ılık su dolu kaseye koyalım 5 dakika bekletelim.Nişastalı suyunun çıkmasını sağlayacağız pirinç suda nişastasını ortaya çıkarttıktan sonra duru su görene kadar pirinci yıkayalım suyunu süzdürelim.Unutmayalım ki pirincin nişastası ne kadar çıkarsa tane tane olma olsaılığı o kadar fazla.Tencereye arpa şehriye ve zeytinyağı alalım arpa şehriyeyi kavuralım.Üzerine süzdüğümüz pirinci koyup kısık ateşte şeker ve limon suyu ilavesi ile kavuralım.Limon suyunu koyma amacımız pirinç tanelerinin beyaz olması kavrulma esnasında çatlamalarını önlemek.Şekeri de lezzetini bir tık arttırmak için koyuyoruz.

Pirinç kavrulduktan sonra tuzu ve karabiberi ilave edelim bir kez daha karıştıralım ve sıcak suyu ilave edip nohutu ekleyelim ve bir kez karıştırıp tenceremizin kapağını kapatalım.1-2 dakika ocağımızın altını normal açık olsun sonrasında ocak ayarını düşürelim.Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Suyu çektikten sonra ocağımızı kapatalım üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım.Pilavımız tane tane olacak .Dilerseniz zeytinyağı yerine tereyağ kullanıp lezzeti arttırabilirsiniz.Haşlanmış tavuk yada et suyu koyabilirsiniz.Seçim tamamen sizin canınız nasıl yapmak istiyorsa artık.Dilediğiniz yemeğin yanında pilavınızı garnitür olarak kullanabilirsiniz.Kaselere koyup hafif bastırarak farklı bir sunum hazırlamış olursunuz.

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter