Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Yapılışı:
Karıştırma kabına unu eleyelim tuzu ilave edip karıştırarak suyunu azar azar ilave edip hamuru yavaş yavaş elimizle karıştıralım.Hamuru pürüzsüz bir hal alana kadar güzelce yoğuralım.Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirelim.Bu sırada istediğiniz iç malzemesini hazırlayabilirsiniz ister patatesli ister peynirli,haşhaşlı,kıymalı,sade canınız nasıl istiyorsa
Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopartarak unlanmış tezgahta biraz açalım üzerine az miktarda sıvıyağ dökelim katlayıp kenara koyalım.Tüm hamur bitene kadar bu şekilde devam edelim.Şimdi kenara ayırdığımız hamurları tekrar tezgaha alıp merdaneyle açacağız içine malzemesini koyup zarf şeklinde kapatalım.tüm hamurlar bitene kadar devam edelim.Tavamıza 1-2 damla yağ damlatıp hazırladığımız hamurları tavaya koyalım ocağımızın altını kısık tutmaya özen gösterelim ki hamurun her tarafı eşit pişsin.Pişen gözlemeleri kağıt havlu serilmiş kapaklı ve geniş bir kaba alalım ve kapağını kapatalım.Yoksa gözlemelerin tümü bitene kadar pişenler soğumaya başlar .İşte bu kadar enfes lezzet hemde kendi evinizde lezzetli mi lezzetli yanına bir de demlenmiş çay oldu mu keyfinize diyecek yok.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder