PORTAKALLI BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler:
1 kase brüksel lahanası
1 yemek kaşığı toz şeker az malzemeli mutfakta 1 tatlı
kaşığı
2 yemek kaşığı tereyağı az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 adet sarımsak
Sosu:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı portakal suyu
Portakal kabuğu rendesi
2 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Brüksel lahanalarını yıkayıp kağıt
havlu ile kurulayalım. Ortadan ikiye bölelim. Isıtılmış tavaya tereyağ şeker, ezilmiş sarımsağı ve zencefili koyup karıştıralım.
Ocağımızın kısık olmasına özen
gösterelim brüksel lahanalarımızı karışıma ilave edip her iki tarafı karamelize
olana kadar pişirelim. Sos tenceresinde portakal suyu, zeytinyağı tuz ,karabiber
ve portakal kabuklarını hafif pişirelim. Karamelize olan lahanaları servis
tabağına alalım sosunu lahanalarımızın üzerine dökerek servis yapalım
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder