Yapılışı basit ve lezzetli bu tarife bayılacağınıza eminim.Kroketlerinizi et ve tavuk yemeklerinizin yanında sunabilileceğiniz gibi aperatif olarak kürdanlara batırarak farklı bir sunumla ikram edebilirsiniz.Dilerseniz yanına dip sos hazırlayarak gelen konuklarınıza farklı lezzetleri bir arada sunmuş olursunuz.
Malzemeler:
İç malzemesi:
5 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu ( fırınlanmış ve robottan geçirilmiş ekmek de kullanabilirsiniz )
2 çay kaşığı tuz
çeyrek çay kaşığı karabiber
Köfteleri Bulamak için:
2 avuç tel şehriye
yumurta akı
Arasına koymak için:
kaşar peyniri yada beyaz peynir kırığı
sosu için:
Yoğurt
pul biber
kuru nane
sarımsak
kızartmak için :
sıvı yağ
Yapılışı:
Haşlanmış patatesi soyup karıştırma kabına alarak püre haline getirelim. 1 yumurtanın sarısını ekleyelim yumurta beyazını başka bir kaseye ayıralım.Tuz,karabiber ve galeta ununu patateslere ilave edip yoğuralım.Küçük parçalar kopartalım içini hafif açarak kaşar peyniri yada beyaz peyniri koyup yuvarlayalım.Ayırdığımız yumurta akını çatalla çok az tuz ekleyerek köpürtelim.
Başka bir kaseye tel şehriyeyi koyalım .Hazırladığımız köftecikleri önce yumurta akına bulayalım ardından şehriyeye bulayıp her yerine yapışmasını sağlayalım.Kızdırılmış yağda kızartalım.Bu sırada sosunu hazırlayalım .Çıtır çıtır yemek istiyorsanız servis anına kadar sosu üzerine dökmeyin yumuşamasına sebep olacaktır.Köfteciklerinize kürdan batırarak sosu minik sosluklarla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder