Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

SAÇAKLI PATATES KROKET

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Ocak 2018 Pazar | Ocak 14, 2018

aperatif patates köftesiSAÇAKLI PATATES KROKET

Yapılışı basit ve lezzetli bu tarife bayılacağınıza eminim.Kroketlerinizi et ve tavuk yemeklerinizin yanında  sunabilileceğiniz gibi aperatif olarak kürdanlara batırarak farklı bir sunumla ikram edebilirsiniz.Dilerseniz yanına dip sos hazırlayarak gelen konuklarınıza farklı lezzetleri bir arada sunmuş olursunuz.

Malzemeler:

İç malzemesi:

5 adet haşlanmış patates

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı galeta unu ( fırınlanmış ve robottan geçirilmiş ekmek de kullanabilirsiniz )

2 çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

Köfteleri Bulamak için:

2 avuç tel şehriye

yumurta akı

Arasına koymak için:

kaşar peyniri yada beyaz peynir kırığı 

sosu için:

Yoğurt

pul biber

kuru nane

sarımsak

kızartmak için : 

sıvı yağ

Yapılışı:

Haşlanmış patatesi soyup karıştırma kabına alarak püre haline getirelim. 1 yumurtanın sarısını ekleyelim yumurta beyazını başka bir kaseye ayıralım.Tuz,karabiber ve galeta ununu patateslere ilave edip yoğuralım.Küçük parçalar kopartalım içini hafif açarak kaşar peyniri yada beyaz peyniri koyup yuvarlayalım.Ayırdığımız yumurta akını çatalla çok az tuz ekleyerek köpürtelim.

Başka bir kaseye tel şehriyeyi koyalım .Hazırladığımız köftecikleri önce yumurta akına bulayalım ardından şehriyeye bulayıp her yerine yapışmasını sağlayalım.Kızdırılmış yağda kızartalım.Bu sırada sosunu hazırlayalım .Çıtır çıtır yemek istiyorsanız servis anına kadar sosu üzerine dökmeyin yumuşamasına sebep olacaktır.Köfteciklerinize kürdan batırarak sosu minik sosluklarla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun








SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter