Kış mevsiminde genellikle yapılan bu enfes yemek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Haydi bakalım bu muhteşem tatla buluşma zamanı geldi.Mis gibi dereotu kokusuyla enfes doğrusu
Malzemeler:
Yarım kg bakla
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
sıcak su
6 dal dereotu
3 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle baklaları sap kısımlarını keserek ayıklayalım.Kalın kabuklu yada büyük taneli olanların iç kısmını çıkartalım.Kılçık kısımları varsa onları da temizleyelim.Büyüklüğüne göre 2 yada 3 parçaya bölelim.Ayıkladığımız baklaları limonlu suyun içerisine koyalım ki biz diğer malzemelerle uğraşırken kararmasınlar.
Soğanı rondoda parçalayalım, sıvı yağ konulmuş tencereye alıp yumuşayıncaya kadar kavuralım.Limonlu sudan baklaları çıkartıp normal su ile yıkayıp suyunu süzdürelim,Soğanların üzerine ekleyelim.
Ocağımızın altını kısalım yavaş yavaş kavuralım.Tencerenin kapağını kapatarak yumuşamasını kolaylaştıralım.Baklanın rengi dönmeye başladığı anda unu ekleyelim.Hafif kavuralım,üzerine 4-5 damla limon sıkalım.Salçayı ilave edip bir kaç kez karıştıralım , tuz ve toz şekeri ilave edelim.Sıcak suyu ekleyelim son dokunuş olarak ince kıydığımız dereotunu tencereye ilave edip kapağını kapatalım.20 dakika sonra yemeğimiz hazır.Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenildiği gibi sade olarak da yenir.Ağzınıza layık bakla yemeğimiz hazır.
Ocağımızın altını kısalım yavaş yavaş kavuralım.Tencerenin kapağını kapatarak yumuşamasını kolaylaştıralım.Baklanın rengi dönmeye başladığı anda unu ekleyelim.Hafif kavuralım,üzerine 4-5 damla limon sıkalım.Salçayı ilave edip bir kaç kez karıştıralım , tuz ve toz şekeri ilave edelim.Sıcak suyu ekleyelim son dokunuş olarak ince kıydığımız dereotunu tencereye ilave edip kapağını kapatalım.20 dakika sonra yemeğimiz hazır.Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenildiği gibi sade olarak da yenir.Ağzınıza layık bakla yemeğimiz hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder