1- 7 – 14- TATLISI
Malzemeler:
1 litre süt
7 Yemek kaşığı İrmik
14 Yemekkaşığı Tozşeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tuzsuz tereyağı
İç Malzemesi :
2,5 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Hanımlar bu zamana kadar yaptığınız en kolay ve lezzetli tatlıya hazır
mısınız ? O halde haydi mutfağa. Malzemeler her evde bulunan ,acil misafirinize
bile kısa sürede yapıp ikram edeceğiniz tarzda hafif.
Yapılışı:
Tencereye 14 yemek kaşığı
şekeri ve 7 yemek kaşığı irmiği koyup karıştıralım.1 litre sütü yavaş yavaş
ekleyip karıştıralım ve ocağı açalım. .Arada karıştırarak önce harlı ateşte
sonra kısık ateşte pişirelim. Karışım boza kıvamına geldiği
anda 1 yemek kaşığı yağı ve vanilyayı ekleyelim .Yağ eriyinceye kadar karıştıralım,
1 taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Bu sırada cevizi dövelim
ne çok büyük parçalar olmalı ne de çok ince olmalı ardından
içerisine 1 çay kaşığı tarçını ekleyerek karıştıralım. Ben 1 çay kaşığı diyorum
fakat sizler bu oranı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Kabımızı hafif ıslatalım ( borcam yada tepsi ) bunu yapmamızdaki amaç tatlımızı servis ederken daha rahat alabilmek .Islatmazsak yapışacağı için hem kesmemiz zorlaşacak hem de kolaylıkla servis yapamayacağız. Tatlımızın bir kısmını borcama dökelim düzgünce yaydıktan sonra üzerine cevizli ve tarçınlı karışımdan serpelim. Tenceremizde kalan tatlımızı cevizli karışımın üzerine düzgün bir şekilde yayalım ve ardından son dokunuş cevizli tarçınlı karışımdan ekleyelim. Tatlımız hazır oda sıcaklığında 5 dk dinlendirelim ve ardından buzdolabına koyalım .1-2 saat sonra tatlınız yenmeye hazır ben bekleyemem diyorsanız dondurucuya koyun ve kısa süre sonra yemeye başlayın .
Kabımızı hafif ıslatalım ( borcam yada tepsi ) bunu yapmamızdaki amaç tatlımızı servis ederken daha rahat alabilmek .Islatmazsak yapışacağı için hem kesmemiz zorlaşacak hem de kolaylıkla servis yapamayacağız. Tatlımızın bir kısmını borcama dökelim düzgünce yaydıktan sonra üzerine cevizli ve tarçınlı karışımdan serpelim. Tenceremizde kalan tatlımızı cevizli karışımın üzerine düzgün bir şekilde yayalım ve ardından son dokunuş cevizli tarçınlı karışımdan ekleyelim. Tatlımız hazır oda sıcaklığında 5 dk dinlendirelim ve ardından buzdolabına koyalım .1-2 saat sonra tatlınız yenmeye hazır ben bekleyemem diyorsanız dondurucuya koyun ve kısa süre sonra yemeye başlayın .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder