ANNE POĞAÇASI
Tarif yıllardır yaptığım ve beğeni almış bir tariftir.Şu an fotoğrafı mevcut değil en kısa sürede eklenecektir.Anlayışınız için teşekkür ederim
İlk belirttiğim malzemeler orjinal tariflerdekiler yalnız az malzemeli mutfak olarak verdiğim ölçüleri kullanın .Amacımız az malzemeyle aynı lezzetleri bizler gibi sizde tadın.
İlk belirttiğim malzemeler orjinal tariflerdekiler yalnız az malzemeli mutfak olarak verdiğim ölçüleri kullanın .Amacımız az malzemeyle aynı lezzetleri bizler gibi sizde tadın.
Malzemeler:
250 gr margarin az malzemeli mutfakta yalnızca sıvı yağ var
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta 1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta
6 su bardağı un
İç malzemesi:
İç malzemesi olarak içerisine ne
istiyorsanız koyabilirsiniz.
Üstü için:
1 yumurta sarısı
Susam ya da çörek otu
Yapılışı:
Karıştırma kabına yoğurdu ve yağı
alıp karıştıralım.1 yumurtanın tamamını diğerinin beyazını kırıp tuz ilavesiyle
elimizle karıştıralım. Kabartma tozunu karışıma ekleyip unu azar azar ilave
ederek hamuru yoğuralım. Hamurumuz çok sert olmamalı kulak memesi
yumuşaklığında bir hamurumuzun olması gerekmekte. Yoğurduğumuz hamurun üzerini
streç filmle sararak dinlendirmek için 10 dakika bekleyelim. Bu sırada iç
malzemesini hazırlayabilirsiniz.
Diyelim ki içini patatesli yapmak
istiyorsunuz haşlanmış patates kullanacağınız gibi patatesleri küp küp doğrayıp
kullanabilirsiniz kavrulmuş soğan tuz maydanoz ve karabiber karışımıyla. Patatesi
rendeleyip kavrulmuş soğan ekleyip içerisine tuz, karabiber , kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
içine koyacağınız malzeme tamamen sizin isteğinize bağlı ben size seçenek
sundum belki bunlardan birini hiç denememiş olabilirsiniz .
Hamur dinlendikten sonra un
serpilmiş tezgaha alıp bir kez daha yoğuralım sonra elimize minik bezeler alıp
poğaça şeklini verelim. Ortasına malzemeyi koyup kapatalım kenarlarını hafif
bastıralım ki pişerken açılmasınlar. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine
yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otunu serpelim. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri hafifi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder