Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

ANNE POĞAÇASI

Written By Azmalzemelimutfak on 29 Aralık 2017 Cuma | Aralık 29, 2017



ANNE POĞAÇASI

                                           Tarif yıllardır yaptığım  ve beğeni almış bir tariftir.Şu an fotoğrafı mevcut değil en kısa sürede eklenecektir.Anlayışınız için teşekkür ederim

İlk belirttiğim malzemeler orjinal tariflerdekiler yalnız az malzemeli mutfak olarak verdiğim ölçüleri kullanın .Amacımız az malzemeyle aynı lezzetleri bizler gibi sizde tadın.

Malzemeler:


250 gr margarin az malzemeli mutfakta yalnızca sıvı yağ var

1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta 1,5 çay bardağı sıvıyağ


1 çay kaşığı kabartma tozu


2 adet yumurta


6 su bardağı un


İç malzemesi:


İç malzemesi olarak içerisine ne istiyorsanız koyabilirsiniz.


Üstü için:


1 yumurta sarısı


Susam ya da çörek otu


Yapılışı:


Karıştırma kabına yoğurdu ve yağı alıp karıştıralım.1 yumurtanın tamamını diğerinin beyazını kırıp tuz ilavesiyle elimizle karıştıralım. Kabartma tozunu karışıma ekleyip unu azar azar ilave ederek hamuru yoğuralım. Hamurumuz çok sert olmamalı kulak memesi yumuşaklığında bir hamurumuzun olması gerekmekte. Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç filmle sararak dinlendirmek için 10 dakika bekleyelim. Bu sırada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.


Diyelim ki içini patatesli yapmak istiyorsunuz haşlanmış patates kullanacağınız gibi patatesleri küp küp doğrayıp kullanabilirsiniz kavrulmuş soğan tuz maydanoz ve karabiber karışımıyla. Patatesi rendeleyip kavrulmuş soğan ekleyip içerisine tuz, karabiber , kırmızı biber ekleyebilirsiniz. içine koyacağınız malzeme tamamen sizin isteğinize bağlı ben size seçenek sundum belki bunlardan birini hiç denememiş olabilirsiniz .


Hamur dinlendikten sonra un serpilmiş tezgaha alıp bir kez daha yoğuralım sonra elimize minik bezeler alıp poğaça şeklini verelim. Ortasına malzemeyi koyup kapatalım kenarlarını hafif bastıralım ki pişerken açılmasınlar. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otunu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifi kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter