ENFES RUS SALATASI
Sevilerek tüketilen bu salata meze severlerin olmazsa olmazlarından özel gecelerde sofralarımızı bu enfes lezzet süsler.Vereceğim tarif oldukça hafif ertesi güne kalsa bile lezzeti yeni yapılmış gibi mükemmel.Haydi o halde bu mezeyi yapıp hazrlayalım
Malzemeler:
1 kase bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
çeyrek tatlı kaşığı zeytinyağı
çeyrek limon
çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bezelye, kabuğu soyulmuş ve küp
şeklinde doğranmış havuç , kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesi düdüklü
tencerede haşlayalım .Yaklaşık 6 dakika sonra sebzeler hazır. Suyunu süzelim (
dilerseniz suyunu kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ederek sebze çorbalarında
kullanabilirsiniz enfes lezzette oluyor ) Karıştırma kabına ılık sebzelerimizi
alalım üzerine mayonez, dövülmüş sarımsak, tuz, limon suyu yoğurt ve zeytinyağı ilave edelim.
Tüm
malzemeyi karıştıralım .Tuz ilavesi gerekiyorsa ekleyebilirsiniz. Servis
yapacağımız tabağa alalım kenarlarına kornişon turşu üzerine 1-2 dal maydanozla
süsleyelim streç film geçirerek buzdolabında bekletelim.
Çoğu tarifte haşlanmış yumurta ve
kornişon turşu var içerisinde. Fakat ben haşlanmış yumurta konmasından yana
değilim ertesi güne artmayacaksa tamam yumurta konulabilir fakat buzdolabına
kaldırılacaksa yumurtanın kokusu ertesi gün çok fazla ortaya çıkıyor. Kornişon
turşu da aynı şekilde salatanın sulanıp vıcık vıcık bir hal almasına neden
oluyor. Kornişon turşuyu Minik minik doğrayın isteyen salatasının üzerine
ekleyerek tüketsin . Ertesi gün salatanız yeni yapılmış tazelikte ve lezzette
kalsın .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder