Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , , , , » ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Aralık 2017 Salı | Aralık 26, 2017



ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ


İster ara yemek olarak sofranızda yer açın bu lezzetli tarife ister meze olarak. Kendine has tadıyla bir tabak daha yok mu dedirten cinsten. Bu yemeği tadan başka bir yerde yediğinde aynı lezzeti bulamayacak buna garanti veririm. Şimdi neden bu kadar eminsin diyorsanız deneyimlerime dayanarak söylüyorum bu pilaki diğerlerine benzemez deneyin farkı görün.


Yazın alıyorum temizleyip güzelce yıkayıp birer yemeklik olarak ayırıyorum ben barbunyaları. Hem daha ekonomik oluyor hem de sebzenin tam mevsiminde alındığından lezzeti daha mükemmel oluyor. Barbunya pilakiyi kuru barbunyayla da yapabilirsiniz fakat barbunyayı pişirmeden önce taş var mı yok mu diye kontrol etmeniz gerekmekte. Ne kadar fabrikasyon paketlenmişlerde olsa arada taş çıkma olasılığı var .Barbunyayı yıkayıp 20 dakika sıcak suda bekletin, sonra sıcak su içerisine koyarak haşlayın yalnız kuru barbunyanın haşlama suyunu yemeğe eklemeyin rengi koyu kahve renginde olur.Taze barbunya bulamazsanız kuru barbunyayla da gayet lezzetli olur korkmayın.


Malzemeler:


Yaklaşık 3 kase barbunya


2 adet havuç


2 adet orta boy patates


1 yemek kaşığı domates salçası


3,5 yemek kaşığı zeytinyağı


4 diş sarımsak


3 çay kaşığı tuz


2 çay kaşığı tozşeker


1 orta boy kuru soğan


Sıcak su


Yapılışı:


Havuçları soyucu ile soyalım yıkayıp önce ortadan 2 ye ayıralım sonra kare şeklinde doğrayalım. Patatesleri soyup yıkayalım küp küp doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım, düdüklü tencereye alalım pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra havuçları ekleyip kavuralım. Salçayı ilave edip salçanın kokusu gidene kadar 1-2 kez çevirelim. Sarımsakların kabuklarını soyalım 2 tanesini doğrayalım 2 tanesini bütün olarak tencereye ekleyelim. Tuz ve tozşekeri ekleyip barbunyayı ilave edelim .


Tüm malzemelerin birbirine karışması için karıştıralım. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım .Buhar çıkana kadar harlı ateşte buhar çıktıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirelim. 

Ben 10 dakika diyorum ama kullandığınız düdüklü markasına göre değişebilir ona dikkat edin. Sanırım normal düdüklülerde 20 dakika sürüyor yine de siz kullanma klavuzuna göre bakıp sürenizi belirleyin. Pişme süresi dolunca ısıya dayanıklı kaseye alıp üzerine doğranmış maydanozla servis yapabilirsiniz. Yemeğimiz hazır .Ekşili yemek istiyorsanız limon sıkarak yiyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter