Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK VE KOLAY YAĞLAMA

Written By Azmalzemelimutfak on 13 Aralık 2017 Çarşamba | Aralık 13, 2017



PRATİK VE KOLAY YAĞLAMA

Biz çok bayıldık buna.!

Kayseri Mutfağına has bir lezzet olan yağlama farklı tadıyla kıymalı pide sevenlerin bayılacağı bir lezzet 
Malzemeler:

4 su bardağı un

Yarım su bardağı su 

1 su bardağına yakın süt. 1 su bardağı süt yoksa  yarısını su yarısını süt yapabilirsiniz efenim.

1 paket kabartma tozu


iç malzemesi için ;

Yarım çorba kasesi kıyma Kıyma ne kadar haberimiz var o yüzden tarife göre kendiniz ekleyebilirisiniz. 

7-8 dal maydanoz

2-3 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

3 adet domates

yarım yemek kaşığı domates salçası

yarım yemek kaşığı biber salçası

karabiber

yarım çay kaşığı kimyon

tuz

üzeri için ;

sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

*Karıştırma kabına öncelikle unu koyalım ortasını açarak tuz ve kabartma tozunu koyarak karıştıralım. Sıvı malzemeleri yavaş yavaş dökerek bir yandanda hamuru yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz için verilen ölçülere göre kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım. Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakalım.

**Bu sırada  kıymalı harcı hazırlayalım öncelikle kıymayı sıvı yağ koyduğumuz tavada suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim.Biberleri ince olarak doğrayalım kıyma ve soğanlı karışıma ekleyelim.Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesi karışıma ilave edelim. Baharatlarını ilave ettikten sonra domates ve biber salçasını da ilave edip 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.

***Dinlenmiş olan hamuru az miktarda unlanmış tezgah yada masa üzerine alalım.Tenis topu büyüklüğünde parçalar koparıp bunu yuvarlayalım ve  oklava yada merdane ile açıp bir kase yardımı ile daireler keselim .Bütün hamurumuza aynı işlemi yaptıktan sonra yağsız teflon tavada pişirelim arkasını ve ön kısmını güzelce pişirelim. Pişen minik ekmekleri fazla bekletmeden kıymalı harcı üzerlerine koyalım. Her ekmekciğin üzerine kıymalı karışımı koyalım.Orjinalinde olduğu gibi kıymalı ekmekleri üstüste koyduktan sonra en üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. 


Yada tek tek servis edilerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilebilir nasıl tercih ederseniz bu noktadan sonrası sizin zevkinize bağlı .Sarımsaklı yoğurt yerine sade yoğurtla da tüketilebilir fakat tam lezzet için tavsiyem sarımsaklı yoğurtla denemeniz. Bu tada bayılacaksınız buna eminim .

Afiyet olsun.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter