SÜPPER İNCE KAĞIT GALETA
O fırınlarda aldığınızın aynısı hem de daha ucuzu oluyor. inanmıyosan bir dene.!
3 yumurta. Az malzemeli mutfakta 2 tane. (az yumurta koksun istiyorsan bir tanesi total olarak hamurun iine diğerinin sadece sarısı üstüne gelecek şekilde de olabilir)
1 çay bardağı zeytin yağı Daha kıtır kıtır olduğundan önerimiz.
Biraz imon suyu. (olmasa da olur size bağlı)
2 çay kaşığı tuz
Sirke bir çay kaşığı. Elma ve ya üzüm olması fark etmiyor.
2.5 bardak un
Süt 1 çay bardağı* laktoza alerjiniz varsa, su da olabilir oda sıcaklığında su.
Malzemelerin üstüne istersen koymak için içi çıkartılmış zeytin, susam ve ya çörek otu.
Efenim malzemelerin hepsini yavaş yavaş ekliyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz ki, az malzemeli mutfak olarak mikser değil de çırpıcımız olduğundan yumurtanın kokusunu yitirmesini istiyoruz.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip unun ortasına ekliyor ve yavaş yavaş sakince yoğuruyoruz. yumuşak hafif yağlı bir bir hamurunuz olacak.
yağlı kağıdın olduğu yere biraz hamur alıp oklava yardımızla açıyoruz, isterseniz yapılan hamurun üzerine zeytin vs koyabilir, yumurta sarısı sürebilir ya da çatlamaması için biraz yağ sürebilirsiniz.
180 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz ve üstü kızarana kadar sabırla bekliyouz :)
0 yorum :
Yorum Gönder