Malzemeler
:
Bayat Ekmek
Karabiber
Kimyon
Nane
Kekik
Pul Biber
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı :
Bayat ekmekleri küp şeklinde keselim bir karıştırma kabının
içerisine alarak sıvı yağı ve baharatları ilave edelim.Bir miktar su yardımıyla
baharatların ve yağın ekmeği tamamen bulaşmasını sağlayalım.Yağsız ve
yapışmayan tavaya alarak kıtırlaşana kadar kızartalım.Kızaran ekmekleri servis
yapacağımız çorbanın üzerine ekleyelim.Dilerseniz tavada kızartmanın yanı sıra
pişirme kağıdıyerleştirdiğiniz tepsiye karışımı hazırlayarak önceden 180 derece
ısıtılmış fırında kızartabilirsiniz.Baharat seçiminiz tamamen sizin beğenisine
kalmış sevdiğiniz baharatları ekleyerek farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder