Malzemeler:
1 su bardağı Yoğurt
Yarım paket margarin az malzemeli mutfakta 4 yemek kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
1 Çay bardağı Tozşeker az malzemeli mutfakta 2 kahve fincanı toz şeker
göz kararı un ( 2,5 su bardağı )
Bardaklar genel kullanıma uygun olan standart 200 ml liklerden daha büyük bardak kullanırsanız ölçüler tutmaz.
üzerine :
Pudra şekeri
İç Malzemesi:
3 adet elma
yarım çay bardağı tozşeker az malzemeli mutfakta 2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yoğurt ve toz şekeri karıştırma kabına alalım.Mikserle tozşeker eriyinceye kadar karıştıralım. Oda sıcaklığında beklemiş margarini ilave edelim tekrar karıştıralım.Kabartma ekleyelim unu eleyerek yavaş yavaş ilave edelim Hamurumuz biraz sert olacak elle yoğurmak bu noktada daha mantıklı hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini örterek dinlendirelim.
Bu sırada iç malzemesini hazırlamaya başlayalım.Elmaları rendeleyelim küçük tavaya alalım içerisine tozşeker ve tarçını ilave edelim karıştırarak elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Fırını 180 derecede ısıtalım .Dinlenen hamuru hafif yağlanmış tegaha alıp 3 parçaya ayıralım hamuru yuvarlayıp merdane ile eşit olması için 1 kez geçelim .
Hamurun kenar kısmına elmalı iç malzemeden koyup rulo şeklini verelim ve sonrasında iki ucunu birbirine yakınlaştırarak Ay şeklini verelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerine isterseniz margarin isterseniz sıvıyağ sürerek pişirmek üzere fırına verelim.Üzeri kızarınca elmalı çöreğimiz pişmiş demektir.
Fırından çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekerini hemen serpelim soğuyunca tam olarak adapte olamıyor hemen dökülüyor.Servis sırasında dilerseniz ekstra pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder