Malzemeler:
Yarım paket margarin - Az malzemeli mutfakta Çeyrek Margarin yada
5 yemek kaşığı Tereyağ ( oda sıcaklığında beklemiş olmalı )
4 Su bardağı Un
1 paket vanilya
1 su Bardağı Pudra şekeri
Yapılışı :
Yumuşak margarini dilerseniz elinizle yoğuracaksanız karıştırma kabına dilerseniz mutfak robotuna alın içine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek sıvı karışımı elde edin.İçine elediğiniz unu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Karışıma bir çimdik tuz eklemenizi öneririm.
Hamur istediğiniz kıvama
gelince fırınınızı 180 derecede ısıtın hamurunuz bu sırada dinlenmiş olacaktır.
Tepsinize yağlı kağıt
serin kurabiyenizin şekli tamamen size kalmış dilerseniz kurabiye kalıpları ile
şekil verebilirsiniz dilerseniz yuvarlak şekiller verebilirsiniz bu sizin
seçiminize kalmış.Yok mutlaka satılan kurabiyeler gibi olsun diyorsanız
hamurdan parçalar alarak rulo haline getirin bıçak yardımıyla verev keserek
istenilen şekli elde etmiş olursunuz.
Üzerlerine kürdan yardımıyla
3 çizik atmanız içerisine hava girmesini sağlayacağından fazla bastırmadan
çizmenizi öneririm.Fırınınızın ısı derecesini biraz azaltın ve pişirmeye
başlayın.Kurabiye beyazken almanız gerekmekte pişme süresi diğer kurabiyelerden
biraz kısa sürmekte. Kurabiyeniz piştikten sonra fırından alın benim önerim ve
denediğim yöntem buzdolabı poşetine pudra şekerini dökün sıcak
kurabiyeleri içerisinde karıştırarak her yerine bulaşmasını sağlayın servis
tabağına yerleştirin.Diğer yöntemle yani süzgeç yardımıyla pudra şekerini
serptiğiniz anda yalnızca kurabiyenizin üst kısmı pudra şekerine bulanacaktır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder