Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

LOKMA TATLISI

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Aralık 2017 Perşembe | Aralık 21, 2017

LOKMA TATLISI


Malzemeler:


 3 su bardağı un


21 gr yaş maya


1 paket vanilya


 1.5 su bardağı ılık su


1 yemek kaşığı toz şeker


Şerbeti için


 4 su bardağı toz şeker


2 su bardağı su


Çeyrek limonun suyu


Kızartmak için


Ayçiçeği yağı


hazırlanışı


Mayayı ve şekeri ılık suyun içinde karıştırarak eritelim. Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açalım maya su ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Su miktarı az gelirse bir miktar daha ekleyebilirsiniz. Üzerini örterek mayalanması için 45 dakika bekletelim.

Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakalım . Limonun kabuğunu şerbetin içerisine atarak kaynatırsanız mis gibi kokacaktır .


Yağı ısıtmaya başlayalım. Kontrol amaçla minik bir parçayı yağa atalım yağ ısınmışsa hamur önce dibe çökecek ardından da yukarıya çıkacaktır. Hamurdan çay kaşığı ile alarak kızgın yağın içine bırakın. Karıştırarak altın rengi oluncaya kadar pişirin. Delikli kepçe ile lokmaları alıp soğuk şerbetin içine atalım   Lokmaları şerbette fazla tutmamaya özne gösterelim yoksa içleri hamur olur. Üzerine hindistan cevizi serperek    servis yapalım.


Afiyet olsun.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter