Malzemeler:
3 su bardağı un
21 gr yaş maya
1 paket vanilya
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti
için
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Kızartmak
için
Ayçiçeği yağı
hazırlanışı
Mayayı ve şekeri ılık suyun
içinde karıştırarak eritelim. Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açalım maya
su ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Su miktarı az gelirse bir miktar daha
ekleyebilirsiniz. Üzerini örterek mayalanması için 45 dakika bekletelim.
Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu
kaynatıp soğumaya bırakalım . Limonun kabuğunu şerbetin içerisine atarak
kaynatırsanız mis gibi kokacaktır .
Yağı ısıtmaya başlayalım. Kontrol
amaçla minik bir parçayı yağa atalım yağ ısınmışsa hamur önce dibe çökecek
ardından da yukarıya çıkacaktır. Hamurdan çay kaşığı ile alarak kızgın yağın
içine bırakın. Karıştırarak altın rengi oluncaya kadar pişirin. Delikli kepçe
ile lokmaları alıp soğuk şerbetin içine atalım Lokmaları şerbette fazla tutmamaya özne
gösterelim yoksa içleri hamur olur. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder