Üşengeçler için Su böreği
Canınız mis gibi su böreği istedi ama kim uğraşacak hamur yoğurmayla açmayla diyorsanız bu tarif işte tam size göre siz söylemezseniz kimse hazır yufkadan yapıldığını anlamayacak bile.Tariflerimin tamamı denenmiş ve sürekli yaptığım tariflerden oluşmaktadır.
Malzemeler
6 adet yufka
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 kase su
Yarım çay kaşığı tuz
İç malzemesi
İç malzemesi tamamen sizin seçiminize bağlı canınız hangi malzemeyi koymak istiyorsa onunla hazırlayın . Ama derseniz ki bilemedim haydi değişiklik olsun kıymalı yapalım.
Yarım kase kıyma
1 adet kurusoğan
5-6 dal maydanoz
Çeyrek çay kaşığı kekik
Çeyrek çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Yumurtayı kaseye kıralım çatal yardımıyla çırpalım, yoğurt ,yağ ,tuz ekleyelim hepsini çatalla karıştırıp kenara alalım.Soğanı yemeklik doğrayalım tavayı ocağa alıp ısıtalım az miktarda sıvıyağ ekleyip yağ ısınınca soğanları ilave edip kavuralım.
Kıymayı soğana ilave edelim baharatlarını koyarak kavuralım, bu sırada maydanozu ufak ufak doğrayalım kıymalı karışımın ocaktan alıp maydanozu ilave edelim.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip yufkanın bir tanesini tepsiye yayalım .Yufkanın üzerine hazırladığımız yumurta , yağ yoğurt karışımını 2-3 kaşık dökelim.
Fırça yardımıyla eşit dağıtalım.2nci yufkayı ufak parçalara ayırarak suyun içerisine daldırıp çıkartalım tepsiye her tarafı eşit olacak şekilde yayalım. Yağlı karışımdan dökerek iç harcını kaşıkla eşit dağıtalım.3ncü yufkayı parçalara ayırıp su ile ıslatarak eşit dağıtın.4ncü kat yine aynı şekilde yapılacak.Yağlı karışımdan döktükten sonra iç harçtan dökün. Kalan yufkaları da parçalayarak su ve ardından yağlı karışımdan dökün, Fırını 150 derece de ısıtın. Böreğin üzerine önce maden suyunun yarısını dökün 2 dakika bekleyin .Şişede kalan sodayı ekleyin 2 dakika daha bekleyin üzerine susam yada çörek otu serperek fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıkken keserek servis yapın .
Evinizde yumurta ve yoğurt yoksa yada yumurta kokusundan hoşlanmıyorsanız bu tarifte yarım çay bardağı sirke ve sıvıyağ kullanarak çıtır çıtır bir börek yapmış olursunuz.
0 yorum :
Yorum Gönder