Hazırlaması bu kadar kolay ve bir o kadarda lezzetli olan bu tarife bayılacaksınız.Tadanlar içerisinde irmik olduğunu ilk başta anlayamıyor hindistancevizi lezzeti mükemmel bir tat ve koku veriyor.
Malzemeler:
1 Lt süt
1,5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı İrmik
2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
1 paket vanilya
Tarçın
Hindistan Cevizi
Ceviz İçi
Yapılışı:
Cevizleri fazla küçük olmayacak şekilde ufalayalım tarçın ekleyerek ara katlara ve üstüne serpeceğimiz harcı hazırlayalım Süt ve şekerİ bir tencereye alınarak karıştıralım.İrmiği ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizini ekleyelim ve topaklanmaması için karıştırarak pişirelim. Ocaktan almadan önce yağı ekleyelim ve bir kez daha karıştıralım.Kalıbı suyla ıslatıp fazlalık suyu dökelim.Karışımın bir kısmını kalıba dökelim ,üzerine cevizli tarçınlı karışımın bir kısmını dökelim.Kalan irmikli harcı dökelim ve spatula yardımıyla düzeltelim..Kalan cevizli karışımı en üste dökelim hindistan cevizi ilave ederek son dokunuşu yapalım Tatlımızı artık buzdolabına dinlenmeye alabiliriz.Hem kolay hem hafif olan bu şipşak pastaya siz ve sevdikleriniz bayılacaksınız.Dilerseniz Borcam yada tepsiyede koyabilirsiniz.
*Kat sayısını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder