GAZOZLU VE PORTAKAL SOSLU NEFİS KEK
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı gazoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un
SOSU :
1 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtayı
kıralım, şekeri ilave ederek 5 dakika
mikserle çırpalım. Gazoz ,sıvı yağ ,limon kabuğu rendesini, ilave edip bir iki
dakika karıştıralım. Üzerine elenmiş un, kabartma tozu vanilyayı ekleyip
karıştıralım.180 derece ısıtılmış fırında en az 45 dk pişirelim.
SOS İÇİN:
Küçük bir tencereye portakal suyunu
,toz şekeri,un ve nişastayı ilave edip 2 - 3 dakika pişirelim ocaktan alıp kekin
üzerine dökelim. Bu noktada sosun sıcak kekin soğuk olması gerekmekte yoksa
sosu çekmez.Keki dilimleyerek servis yapalım
Afiyet şeker olsun
başka meyve sularından farklı
lezzetlerde soslar da yaparak
kullanabilirsiniz.
Tarifi verdim fakat şuan fotoğraf yok başka yerden alıp eklemek istemediğim için fotoğrafsız olacak üzgünüm
Tarifi verdim fakat şuan fotoğraf yok başka yerden alıp eklemek istemediğim için fotoğrafsız olacak üzgünüm
0 yorum :
Yorum Gönder