Yapımı çok kolay olan bir meze tarifimiz var şimdide içerisindeki nane tadıyla ferahlık vermekte.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı katı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 dal taze nane
tuz
zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Yoğurdu bir karıştırma kabına alalım içerisine az miktarda soğuk su koyarak katılığını giderelim. Sarımsağı az miktarda tuzla dövelim yada sarımsak rendesiyle rendeleyelim ( benim tercihim tuzla döverek eklemek çünkü sarımsağın özü bu şekilde daha belirgin oluyor ) Kuru nane , tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım.
Servis tabağına alıp üzerine taze nane yaprakları ve az miktarda zeytinyağı gezdirerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder