Trabzona özgü bu muhteşem ekmeğin tadına hep bayılmışımdır.O kadar lezzetli ki isterseniz kahvaltıda tüketin isterseniz 5 çayını hazırlayıp sadece bu ekmeği zevkle tüketin.Hem zahmetsiz hem de oldukça besleyici ara sıra sizlerle farklı ekmek tariflerini paylaşacağım .Sizlerde deneyin kendi mısır ekmeğinizi yapın fırın yada markettekilerden hem daha lezzetli hem daha ekonomik haydi mutfağa o halde kolay gelsin.
Malzemeler:
1.5 Su Bardağı Mısır unu
Yarım Su Bardağı Beyaz Un
2 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz şeker
Yapılışı:
Genişçe bir kap alalım. İçine hem mısır ununu, hem beyaz unu koyalım. Unun üzerine tuzu ve şekeri serpelim, karıştıralım. Unumuzun ortasını açarak suyumuzu ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım. Hafif akışkan bir hamur elde edelim. Tepsimizin tabanını yağlayalım. Hamurumuzu tepsinin içine yayalım.
Elimizi ıslatarak hamurumuzun üstünü düzeltelim. 110 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Kelepçeli Kek kalıbında da yapabilirsiniz.Dilerseniz içerisine haşlanmış mısır varsa 1 avuç kadar atarsanız lezzeti daha da artar .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder