Malzemeler:
5 su bardağı nişasta
çeyrek paket oda
sıcaklığında beklemiş margarin
2 kahve fincanı pudra
şekeri
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
kakao
Yapılışı:
Margarin ve pudra şekerini
karıştırma kabına alalım elimizle mıncıklayarak birbirine geçmesini sağlayalım. vanilyayı ekleyip akışkan bir hal
almasını sağlayalım.Nişasta ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde
edene kadar yoğuralım .Hamuru hazırladıktan sonra dinlenmesi için üzerini
örterek 15 dakika bekletelim.
Fırını 180 dereceye
ayarlayalım.Hamurunuzun bekleme süresi dolduktan sonra küçük parçalar alıp top haline getirelim, sonra üzerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım. Fincan tabağına kakaoyu dökerek pet şişe kapağını kakaoya batıralım ( kakaonun kapağa yapışmasını sağlamak için 1 damla sıvıyağa batırıp parmağınızla hafif dağıtırsanız kakao kolaylıkla yapışacaktır ) Kakaoya batırılımış kapağı şimdi kurabiyenin üzerine bastıralımNasıl sanki mantar gibi oldu değil mi ? eğer kahve lezzetini seviyorsanız bazılarının üzerine de kapağı kahveye batırarak batırın .Pişerken Mis gibi kahve kokusu mutfağınıza yayılır.Kurabiyelerin üzeri pembeleşince fırından alalım.Fazla pişirirsek kurumasına neden olabiliriz .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder