Mükemmel bir tarif hem besleyici hem de meze olarak mükemmel yakışan bir lezzet.Oldukça basit yapımı görüntüsü deseniz masanıza renk gelecek.Haydi bakalım başlıyoruz.
Malzemeler:
2 adet kırmızı pancar
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
3 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Pancarları güzelce yıkayalım.Sirkeli suda biraz bekletelim.Düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su koyup haşlayalım.Tam tamına 6 dakikada haşlanıyor.Suyunu süzelim kavanoza koyup buzdolabına koyalım.Elimize siteril eldiven takıp pancarın kabuklarını soyalım.
Soyulmuş pancarı rondoya sığacak büyüklükte kesip rondoda ezelim. Sarımsakları bir kasede tuzla dövelim üzerine yoğurdu ilave edip karıştıralım.Ezilmiş pancarı karıştırma kabına alalım üzerine zeytinyağı tuz ve sarımsaklı yoğurdu ilave edip karıştıralım.Streç film ile üzerini örterek buzdolabında soğumasını sağlayalım..Servis yapacağımız kaseye alıp üzerini batırarak düzeltelim.Üst kısmına maydanoz yapraklarını koyalım kenarlarına kornişon turşuyu ince ince keserek servis yapalım.Mükemmel lezzetli bir salata .
Soyulmuş pancarı rondoya sığacak büyüklükte kesip rondoda ezelim. Sarımsakları bir kasede tuzla dövelim üzerine yoğurdu ilave edip karıştıralım.Ezilmiş pancarı karıştırma kabına alalım üzerine zeytinyağı tuz ve sarımsaklı yoğurdu ilave edip karıştıralım.Streç film ile üzerini örterek buzdolabında soğumasını sağlayalım..Servis yapacağımız kaseye alıp üzerini batırarak düzeltelim.Üst kısmına maydanoz yapraklarını koyalım kenarlarına kornişon turşuyu ince ince keserek servis yapalım.Mükemmel lezzetli bir salata .
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder