MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
2 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan
5-6 adet yeşil soğan
3 çay kaşığı tuz
Çeyrek demet maydanoz
2 tatlı kaşığı isot
Çeyrek çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Nar ekşisi
Marul
Yapılışı:
Kırmızı mercimeği 4 bardak
su ile düdüklü tencerede haşlayalım Düdüklü tencerede yaklaşık 3 dakikada
pişiyor. Mercimeğimiz haşlandıktan sonra üzerine bulguru ilave edip kaşıkla
karıştırıp üzerini bir kapakla kapatalım ki bulgurlar şişsin. Su oranı az
gelmişse sıcak su ekleyebilirsiniz. Bulgurların diri kalmasına neden olur. Soğanı
yemeklik doğrayıp yağla kavuralım soğanlı karışıma salçaları ve baharatları
ilave edip karıştıralım.
Ocaktan alıp bulgur ve mercimekli karışıma ekleyelim. Kaşık
yardımıyla karıştırıp ılımasını bekleyelim. Limonun suyunu ve doğranmış maydanoz ve taze soğanı karışıma ekleyip yoğuralım
Elimizde şekil verip servis
tabağına alalım. Mis gibi mercimekli köftemiz hazır. Servis esnasında üzerine
ekstra lezzet vermek isterseniz nar ekşisi, limon suyu, isot ,tuz, zeytinyağı
karışımıyla bir sos hazırlayabilirsiniz .Marulla ve sosla servis yapılması
önemle rica olunur
0 yorum :
Yorum Gönder