KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
Kan yapıcı özelliğiyle Turşu severlerin mutlaka tüketmesi gereken bir lezzet.Rengi sizi büyüleyecek tadı deseniz hııımmm nefisss .Yapımı da o kadar kolay ki turşuculardan gidip almanıza gerek yok artık kendi turşunuzu yapın ve mis gibi tüketin.Haydi bakalım mutfağa o halde.
Malzemeler:
2 kg Kırmızı pancar
1 baş sarımsak
yarım çay bardağı sirke
tuz
az miktarda su
Steril eldiven
Yapılışı:
Öncelikle pancarlarımızı güzelce yıkayalım üzerinde bulunan toprak kalıntılarından arındıralım.Düdüklü tenceremize pancarlarımızın üzerini geçecek kadar su ekleyelim.Yalnız suyu fazla eklememeye özen gösterelim tüm lezzeti gider yoksa.Kapağını kapatıp yaklaşık 8 dakika kaynatalım.Bu sırada sarımsakları ılık suyun içine alalım ki bizi uğraştırmasın kabuklarını soyarken .Pancarlarımız piştikten sonra düdüklümüzün havasını çıkartıp düdüklüden soğuması için çıkartalım.
Bu arkadaş azıcık boyuyor o yüzden bundan sonrasında steril eldiven kullanacağız sonra amann parmaklarım boyandı demeyin.Eldivenlerimizi takalım kabuklarını dikkatle soyalım.Doğrama tahtasının üzerine streç film geçirelim ki doğrama sırasında doğrama tahtamız kırmızıya boyanmasın.İstediğiniz boyutlarda keselim daha çabuk olmasını istiyorsanız küçük doğrayalım.Kavanozumuzu sıcak suyla yıkayıp kurulayalım pancarların bir kısmını kavanoza ekleyelim.Sirke tuz ve düdüklüdeki suyu da ekleyelim üzerine az miktarda su ilave edelim su oranı yeterli geliyorsa eklemenize gerek yok.
Soyulan sarımsaklardan kavanoza pancarların üzerine ilave edelim susan kepçeyle alarak kavanoza bir miktar dökelim kalan pancar ve sarımsakları ilave edip son kez su ekleyelim.Kavanozumuzun kapağını kapatalım.En geç 10 gün sonra misler gibi pancar turşumuz hazır.Hani ola ki sirkelituzlu sudan arttı dökmeyin şişeye koyup bekletin onu da turşu suyu olarak tüketirsiniz.Tadına enfes olur.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder