YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler:
4 Su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
4 silme yemek kaşığı un
3-4 diş damla sakızı (isteğe bağlı )
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tereyağı eritelim unu ilave ederek unun kokusu gidene kadar kavuralım.Un kavrulduktan sonra sıcaklığını kaybetmesi için 1-2 dakika bekleyelim.Bu sırada bir kap içerisine süt ve tozşekeri alıp karıştıralım.Süt karışımını tel çırpıcıyla karıştırdığımız una yavaş yavaş ilave edelim.Ocağın altını açıp tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye devam edelim .Damla sakızını dövecek ile dövüp ekleyelim .Muhallebi kıvamına geldiği anda ocaktan alıp önce mikserin yavaş hızıyla sonra yüksek hızıyla havalandırarak çırpalım.Hafif ıslatılmış kalıba karışımı dökelim oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Sonrasında dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım.Üzerine tarçın serpelim dilimleyerek servis yapalım.
Damla sakızının tadını sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.Fakat damla sakızı mükemmel lezzet veriyor.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder