Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » İSLİM KEBABI (KÜRDAN KEBABI )

İSLİM KEBABI (KÜRDAN KEBABI )

Written By Azmalzemelimutfak on 24 Aralık 2017 Pazar | Aralık 24, 2017


İSLİM KEBABI
Patlıcan ve Köfte seviyorsanız bu Enfes Lezzeti es geçmeyin.OFFF ki ne Offff yedikçe yedirten cinsten bir ana yemek .Bu yemekle beğenileri bir kat daha üzerinize çekeceksiniz.Şimdi ben ne dersem az kalır deneyin bana hak vereceksiniz.

Malzemeler:

200 gr Kıyma

1 adet Yumurta

5 adet Patlıcan

1 adet kuru soğan

Bayat ekmek içi 

Salça

Domates

Sivri biber

Maydanoz

Tuz Karabiber

Kekik

Kimyon

Yenibahar

Kürdan

Sıvı yağ

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayarak alacalı soyalım .Uzun ve fazla kalın olmayan genişlikte şerit halinde keselim.Tüm patlıcanlar dilimlendikten sonra tuz ve limon suyu ilave edilmiş su içerisine alarak acısının gitmesi ve siyah suyunun çıkmasını sağlayalım.

Limon suyu eklememizdeki amaç patlıcanların bekleme süresinde kararmasını engellemek.Kıymayı karıştırma kabına alalım , bayat ekmek içi baharatlar doğranmış maydanoz ekleyelim.Soğanı rendeleyelim karışıma ekleyelim.Yumurtayı da malzemeye ilave ettikten sonra çok az su katarak köfte harcını yoğuralım.

Dinlenmesi için 5-10 dakika bekleyelim.Siyah suyu çıkmış patlıcanları düz su ile yıkayarak fazla tuzdan arındıralım elimizle sıkarak kağıt havlu serilmiş tepsiye alalım.Kızgın yağda kızartarak kağıt havlu serilmiş tepsiye alalım.Hazır olan köfte harcından küçük parçalar alarak şekil verelim .Yuvarlak şekil vermeniz patlıcanları köfteye sararken daha kolay olacaktır. 

Köftelerinizin fazla büyük olmamasına özen gösterin .Patlıcanlarımız ve köftelerimiz hazır şimdi domates ve biberleri hazırlamaya sıra geldi domatesleri dilimlere ayırarak fazla büyük olmamak şartıyla keselim Biberleri de Önce 2 ye ayırıp ardından 3-4 parça olacak şekilde keselim..Ne çok büyük nede küçük olmalı .Yemeğin en keyifli yerine geliyoruz.Görsellik katmak için süsleyeceğiz :)) 2 patlıcanı çapraz yada artı olacak şekilde üst üste koyun .Arasına kızartılmış köfteyi yerleştirin.Tıpkı bohça yapar gibi uçlarını birleştirin.Patlıcanlar büyükse her patlıcanı 2 ye bölerek de kullanabilirsiniz.Katladığımız patlıcanın üzerine kürdan geçirerek önce biber sonra domatesleri kürdana geçirelim. Yağlanmış tepsiye sıralayalım.Malzemeler bitene kadar bu şekilde işleme devam edelim.2 yemek kaşığı domates salçasını  su  ile incelterek sosu hazırlayalım Tepsiye dökelim.

Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.İnanın bu mükemmel tarife bayılacaksınız.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter