KARNIBAHAR YEMEĞİ
Written By Azmalzemelimutfak on 17 Aralık 2017 Pazar | Aralık 17, 2017
KARNIBAHAR YEMEĞİ
Kış sebzeleri arasında baştacı olabilecek bir besindir.Kokusu nedeniyle çoğu kişi pek yemez.Oysa ki yararlarını bilseler eminim düşünceleri değişir.Bakalım neler varmış yemeği yaptıktan sonra amaaann karnabahar diyenlere de hemen okutursunuz :))
C,B1,B2 ve A vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum, fosfat, bakır, manganez, E ve C vitamini bulunmaktadır. Kalp hastalıkları riskini azaltır,antibaktteriyel özelliği vardır.
Potasyum sayesinde tansiyonu dengeler,lifli bir besin olduğu için mide ve bağırsaklar için yararlıdır.Ee bundan iyisi can sağlığı sevmiyorum diyenlere vereceğim farklı tariflerle sevdireceksiniz eminim.Deneyimlerim sonucunda biliyorum,☺☺
Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar ya da yarım kg karnıbahar
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı bulgur
2 çay kaşığı tuz
Yarım limon
Yarım çay kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
sıcak su
Yapılışı:
Karnıbaharı ayıklayalım dilerseniz yaprak kısımlarını da kullanabilirsiniz.Ayıklarken kalın sap kısımlarını doğrayın sakın atmayın çiçek şeklinde ayıklayın ki pişerken dağılmasın.Bir kaba koyarak limonun çeyreğini sıkın üzerine su ekleyip karıştırın. Böylelikle kararmasını engellemiş olacaksınız.Soğanı yemeklik doğrayalım yada rondoda parçalayalım zeytinyağı ile kavuralım.
KIYMALI SEVİYORSANIZ 1 KAŞIK KIYMA EKLEYİP KAVURABİLİRSİNİZ.Salçayı ilave edip 1-2 defa karıştıralım karnıbaharların suyunu süzüp salçalı karışıma ekleme zamanı geldi .Bulguru yıkayıp suyynu süzelim, karnıbaharları karıştırarak bulguru ekleyelim .Üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyelim ,tuz ,tozşekeri ilave edip yemeğimizi karıştıralım içerisine 2 parça limon kabuğu atarak pişirelim. Tencerenin kapağını kapatmayın kapatırsanız kokmasına neden olursunuz.
Yaklaşık 20 dakika sonra yemeğimiz hazır. Üzerine sarımsaklı yoğurt yada sade yoğurt hazırlayarak hafif pul biber serperek afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder