Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KIYMALI KAŞARLI KREP

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Aralık 2017 Salı | Aralık 26, 2017



KIYMALI KAŞARLI KREP


İster krep deyin ister börek bu tarif yıkılıyor. Yiyen bir daha yemek istiyor deneyin görün herkes bu tarife bayılacak.


Malzemeler


Krep için;


2 adet yumurta


1,5 su bardağı un


1,5 su bardağı süt


Tuz


Margarin


İçi için;


2 yemek kaşığı kıyma


3-4 adet biber


1 adet küçük soğan


2 adet domates


1 tatlı kaşığı salça


Tereyağı


Tuz, karabiber, pul biber


Üzeri için;


Kaşar rendesi


Hazırlanışı


Soğanı ince ince doğrayalım Biber leri ince ince doğrayalım, domatesi rendeleyelim Sıvıyağda soğanı kavuralım biberleri ve önceden rendelemiş domatesleri ilave edelim. Salçasını da ekleyerek, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim. Suyunu çekecek olursa az miktarda su eklenebilir. Bu sırada krep için  yumurtayı mikserle tuz ekleyerek çırpalım un ve sütü ilave ederek tekrar karıştıralım . Tavamızı ocağa alıp ısıtalım 1-2 damla sıvıyağ damlatarak tavayı yağlayalım. 


Ardından bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya yayalım Orta ateşte iki tarafını da çevirerek pişirelim. Krepler hazır olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan koyarak saralım. Bu işlemi bitirince kalan kıymalı harcı da sardığınız kreplerin üzerine dökelim. Son olarak üzerine kaşar rendesini ekleyelim ve önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derece olan fırında kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım. 


Afiyet olsun.


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter