KIYMALI
KAŞARLI KREP
İster krep deyin ister börek bu tarif yıkılıyor. Yiyen bir
daha yemek istiyor deneyin görün herkes bu tarife bayılacak.
Malzemeler
Krep için;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Margarin
İçi için;
2 yemek kaşığı kıyma
3-4 adet biber
1 adet küçük soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
Kaşar rendesi
Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayalım Biber leri ince ince doğrayalım,
domatesi rendeleyelim Sıvıyağda soğanı kavuralım biberleri ve önceden
rendelemiş domatesleri ilave edelim. Salçasını da ekleyerek, tuzunu ve baharatlarını
ilave edelim. Suyunu çekecek olursa az miktarda su eklenebilir. Bu sırada krep
için yumurtayı mikserle tuz ekleyerek
çırpalım un ve sütü ilave ederek tekrar karıştıralım . Tavamızı ocağa alıp
ısıtalım 1-2 damla sıvıyağ damlatarak tavayı yağlayalım.
Ardından bir kepçe kadar krep hamurundan dökerek tavaya
yayalım Orta ateşte iki tarafını da çevirerek pişirelim. Krepler hazır
olduğunda her birinin içine kıymalı harçtan koyarak saralım. Bu işlemi
bitirince kalan kıymalı harcı da sardığınız kreplerin üzerine dökelim. Son
olarak üzerine kaşar rendesini ekleyelim ve önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derece
olan fırında kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder