Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » ÇİKOLATA PARÇALI KAKAOLU RULO PASTA

ÇİKOLATA PARÇALI KAKAOLU RULO PASTA

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Aralık 2017 Cuma | Aralık 22, 2017

pasta,muzlu rulo,kolay pastaÇİKOLATA PARÇALI  KAKAOLU RULO PASTA

Canınız ne zaman isterse kolaylıkla yapabileceğiniz bir pasta .Evde meyvada olmasa yapıp yyebilirsiniz.Hazırlaması da çok çabuk eh piştikten sonra yemesi de feci güzel.Hani öyle 1 dilim bana yeter diyorsanız yanılırsınız ben uyarımı yapayım da gerisi size kalmış artık😉😊 Haydi o zaman mutfağa doğru marş marş

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı Un
  • 1 paket vanilya

Kreması:

  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinçunu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Toz kakao
  • 6-7 parça çikolata ( paket damla çikolata varsa onu da kullanabilirsiniz )

Üzeri için 

1 paket kremşanti

Yapılışı:


Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Kremayı yapmakla işe başlayalım çünkü pandispanyanın hazırlanması ve pişmesi çok kısa sürüyor.Küçük bir tencereye şeker,pirinçunu,nişasta ve unu alalım tel çırpıcıyla karıştıralım.2 su bardağı suyu yavaş yavaş karışıma ilave edelim bir taraftanda karıştıralım.

Ocağı açalım ve karıştırarak pişirmeyebaşlayalım.4 dakika bile sürmeden hemen koyulaşacak ,ocağın altını kapatalım ılık hale gelmesi için birkaç dakika bekleyelim tereyağı ekleyelim mikserle karıştırmaya başlayalım şimdi de yavaş yavaş 1 bardak sütü ekliyoruz önce yavaş hızda sonra yüksek hızla vanilyayı da ekledikten sonra işlem tamam.Biraz buzdolabına alalım kremanın lezzeti ortaya çıksın .
Sade olarak yapabileceğiniz gibi kakao ekleyerek de yapabilirsiniz.Kremşantiyi de üzerindeki hazırlama önerisine göre hazırlayalım.Genellikle yarım su bardağı soğuk süt ve 1 paket kremşanti mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpılarak hazırlanır.Kullandığınız markaya bağlı süt oranları değişebilir o yüzden siz paket üzerinde yazılan pasta süslemesinde kısmına uygun olarak hazırlayın.

Pandispanyayı hazırlamak için 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpalım.Unu eleyerek  kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .Mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı dökelim.

Her tarafına eşit oranda dağılmasını sağlayalım.Tepsiniz çok küçük olmasın çokda büyük olmasın.Tepsi küçük olursa kabarık bir kekiniz olur tam tersi büyük olursa da kağıt inceliğinde olur.Spatula yardımıyla karışımı eşit oranda dağıtın ve pişirmek için fırına yerleştirin.Eveeettt pandispanya mis gibi pişti fırından çıkartalım 2 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim,
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırmadan rulo yapıp bekleyelim.Pandispanya hafif soğumaya başladığına göre zaten ara kremamızda soğuk olduğuna göre bu iki mükemmel tadı birleştirelim artık .Pandispanyayı dikkatlice yağlı kağıttan çıkartalım bir kez daha rulo yapalım ve açalım.Kremayı kaşıkla pandispanyanın içerisine dökelim spatula yardımıyla dağıtalım. 

çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak kremanın üzerine dağıtalım.Pandispanyanın altında kalan yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım üzerine krem şantiyi tamamen kaplayacak şekilde sürelim.Kakaoyu çay süzgecinin içerisine alarak pastanın üzerine eşit dağılacak şekilde vurarak serpelim.PastamızıServis yapacağımız pasta tabağı yada borcama alalım.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabına soğuması için alalım.İşte bu kadar basit bu pasta yıkılıyo lezzeti damakta kalıyor

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter