PORTAKAL PELTELİ MÜTHİŞ MUHALLEBİ
Portakalın
en güzel hali mis gibi portakal tadıyla bu muhallabi gerçekten harika
Malzemeler:
Muhallebi için:
3,5
su bardağı süt
2
yemek kaşığı pirinç unu
2
yemek kaşığı nişasta
çeyrek
çay bardağı su (nişasta ve pirinç ununu eritmek için)
1
çay bardağı toz şeker
Portakal peltesi için:
1
su bardağı portakal suyu
1
su bardağı su
yarım
çay bardağı toz şeker
2
yemek kaşığı nişasta
çeyrek
çay bardağı su
Yapılışı:
3,5
su bardağı sütü ve şekeri tencereye alalım. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar
karıştıralım bir kasede nişasta ve
pirinç ununu içine su ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynamaya
başlayan süte nişasta karışımını ekleyerek boza kıvamını alıncaya kadar kısık
ateşte karıştırarak pişirelim.
Boza kıvamı alan muhallebiyi kaselere
paylaştırıp soğumaya bırakalım. Portakal peltesi için su, şeker ve portakal
suyunu küçük bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte
karıştıralım. Aynı muhallebide olduğu gibi nişastayı su ile çırpıp ve kaynayan
portakal suyuna ekleyerek iyice karıştıralım.
Pelte
koyulaşmaya başlayınca ocaktan alalım Hazırladığımız pelteyi 1-2 dakika
beklettikten sonra soğuyup üzeri kabuk bağlayan muhallebilerin üzerine
paylaştıralım. Oda sıcaklığına geldikten sonra dinlendirmek için buzdolabına
alalım .Portakal dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapalım.
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder