Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » GÖKAYIN MEŞHUR PATLAMIŞ MISIRI

GÖKAYIN MEŞHUR PATLAMIŞ MISIRI

Written By Azmalzemelimutfak on 23 Aralık 2017 Cumartesi | Aralık 23, 2017

GÖKAYIN MEŞHUR PATLAMIŞ MISIRI  ( POP CORN)

 Bizim evde Pek sevilerek Tüketilir Hoş sevmeyen de yoktur patlamış mısırı oda ayrı.Diyoruz ya hep doğal şeyleri yemeye özen gösterelim patlamış mısırı da biz evde kendimiz yapıyoruz.
Marketlerden alınanları hemen al aç ye ,ee iyi hoşta şöyle yaparken evin içi mis gibi mısır koksa yağını tuzunu kendi istediğiniz gibi ayarlasanız fena mı olur.Müptelası olacaksınız bunu biliyorum.Hem daha ekonomik hem daha sağlıklı ee haydi o zaman doğru mutfağa ışınlanın patlamış mısırı siz yapın güzel bir film yada dizi bulup sinema salonu keyfini evinize taşıyın.

Patlamış Mısır

( 4 Kişilik)

4 Avuç patlatmalık mısır

2 çay kaşığı tuz

Dilerseniz pul biber ekleyebilirsiniz.

2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Yapılışı:

Tencereye 2 avuç patlatmalıkmısırı alıyoruz üzerine 1 çay kaşığı tuz ve sıvı yağı ekliyoruz spatula yardımıyla karıştırıyoruz.Ocağın altını açıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.Burada dikkat edilecek nokta tencereyi kulplarından tutup arada karıştırmak kapağın düşmesini de engellemeniz lazım :).

Arada tencerenin içerisindekileri tencereyi ocaktan alarak sallayalım, bunu yapmazsak mısırlar yanar.Salladıktan sonra tekrar ocağa koyalım.Ocağın altını kısık olarak yapalım ki bir anda yanmasın mısırcıkler.Isınmanın etkisiyle mısırların patlama sesini zaten duyacaksınız.Pat pat diye sesler gelecek ardından mis gibi mısır kokusu yayılacak mutfağa .Kapağı elinizden geldiğince kapalı tutun. Yoksa patlayan mısırları mutfağın her yerinden toplamak zorunda kalırsınız.Mısırlardan patlama sesi gelmiyorsa artık hepsi patlamış demektir. Cam kapak kullanırsanız çok daha keyifli olur hem nasıl patladıklarını izlersiniz hem de kontrol olanağınız daha çok olur.

İkinci mısırı patlatmadan önce tencerenin soğumasını bekleyin ,tencere sıcak olacağından mısırların patlamadan yanmasına neden olursunuz.

Mısırlar piştikten sonra kalan 2 avuç mısırı da aynı şekilde patlatın ve sonra kendi yaptığınız mısırın tadına bakın bakalım nasıl olmuş.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter