Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » SALÇALI PATATESLİ FIRIN KÖFTE

SALÇALI PATATESLİ FIRIN KÖFTE

Written By Azmalzemelimutfak on 19 Aralık 2017 Salı | Aralık 19, 2017



SALÇALI PATATESLİ FIRIN KÖFTE

Malzemeler:

500 gr kıyma az malzemeli mutfakta 200 gr kıyma

1 yumurta

yarım ekmek içi az malzemeli mutfakta 6 dilim bayat ekmek içi

2 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

3-4 dal maydanoz

2 yemek  kaşığı salça ( acı seviyorsanız biber salçası koyabilirsiniz )

4-5 adet patates

1 orta boy soğan

6 adet domates az malzemeli mutfakta 3 adet domates

6 adet sivri biber az malzemeli mutfakta 3 adet sivri biber

Sıvıyağ

Su

Yapılışı:


Bayat ekmekleri rondodan  geçirerek işe koyulalım. Farklı lezzet isterseniz galetayı un haline getirerek kullanabilirsiniz. Ya da benim uyguladığım yöntemi kullanarak her an elinizin altında olmasını sağlarsınız. Bunun için bayat ekmek değerlendirme tariflerimden yararlanabilirsiniz. Blendırdan geçen ekmekleri karıştırma kabına alalım üzerine kıymayı ilave edelim. Ardından tuzu ekleyelim biraz bekleyelim kıyma ile tuz bütünleşsin .Fırını 180 derece de ısıtmaya başlayın

Tuzu direk kıymanın üzerine koymamızdaki amaç kıymanın kokusunu anında ortadan kaldırmak vee orta boy soğanı rondodan geçirelim ,sıra geldi lezzet verecek  baharatlara . Acı seviyorsanız içerisine pul biber koyabilirsiniz  maydanozu ince ince keserek ekleyelim.Yumurtayı da ekleyerek yoğurma işlemine geçebiliriz artık.Harcı iyice yoğuralım ve dinlendirmek için streç filmle kapatıp buzdolabına koyalım baharatlar kıymayla bütünleşsin daha lezzetli olsun. Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra bıçak yada soyma aparatıyla kabuklarını soyalım. Patatesleri ne şekilde isterseniz doğrayabilirsiniz .Tuzlu suyun içerisine alarak kararmalarını engelleyin. Suya koymazsanız patatesteki nişasta hava ile temas edeceğinden patatesiniz kararmış olacaktır.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayın.

Patatesleri tuzlu sudan çıkartıp düz su ile yıkayın suyu süzüldükten sonra kağıt havlu ile ıslaklığının gitmesini sağlayın.Tepsiye patatesleri sıralayın aralarında köfteler için yer bırakmayı unutmayın .Patatesleri şimdi fırına gönderme zamanı ısınmış fırına koyun .Dinlenmiş olan kıymayı dolaptan çıkartın küçük bir kaseye az miktarda su koyun ellerinizi hafif suyla nemlendirip kıymadan ceviz büyüklüğünde bir parça alın. Kıymayı önce yuvarlak top haline getirin sonra iki elinizin arasına alarak uzun bir şekil almasını sağlayın sonra üzerine bastırarak köfte şeklini verin. Köfteleri dilerseniz yuvarlak yapabilirsiniz dilerseniz uzun şerit halinde o an nasıl yapmak istiyorsanız o şekilde yapın her haliyle güzel olacak.

Tavayı ocağa alın ısınmasını bekleyin sonra az miktarda sıvı yağ ekleyerek ısınmış yağda köftelerinizi arkalı önlü hafif kızartın. Kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağının çekmesini sağlayın .Domatesi ve biberi yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurutun domatesleri yuvarlak olacak şekilde kesin biberleri ortasından keserek uzun şeritler haline getirin. 

Fırındaki patateslerin bu sırada hafif kızardığını göreceksiniz şimdi köfteleri tepsiye yerleştirelim üzerlerine domates dilimleri ve biberleri ekleyelim. Kasenin içerisine salçayı alalım sulandırarak biraz tuz ilavesiyle birlikte patates ve köftelerin üzerine yavaş yavaş dökerek eşit miktarda dağılmasını sağlayalım. fırına pişmeye yollayalım. Mutfağa yayılan mis gibi kokunun tadını çıkartın .

Afiyet Olsun  





SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter