Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » BOZA ( ANNEANNEM'İN TARİFİ )

BOZA ( ANNEANNEM'İN TARİFİ )

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Aralık 2017 Salı | Aralık 26, 2017

BOZA ( ANNEANNEM'İN TARİFİ )

Tariflere bakarken yıllar önce Ananemden aldığım yaptığım ve bulamadığım bir tarife rastladım.Ve bir anım aklıma geldi sizlerle paylaşmak istedim ; Hamileydim ve canım feci derecede boza istemişti ve bulunduğum yerde ne yazıkki yoktu Ananemi aradım ve daha önce yapmış olabileceğini düşünerek sordum ve bu tarifi vermişti bana.

 Aman Allah'ım ne sevinmiştim yaptım ve doyasıya içtim .Rahmetli Anneannem çok becerikli bir kadındı ahh ahh keşke başka yaptığı tarifleri de alsaydım diye hayıflanır dururum.Haydi bakalım bu boza tarifini de bir deneyin kolay gelsin.

Malzemeler:

3 su bardağı Bulgur

3 su bardağı tozşeker

2 dilim bayat ekmek

Yapılışı:

Bulguru bol su ile pişirelim.Bulgurlar ezilinceye kadar kaynatalım suyu azaldıkça su ilave edelim( su oldukça fazla olmalı bulgurlar gözükmemeli ).Piştiğinde ocaktan alalım ılımasını bekleyelim Tel süzegeçten geçirerek bulgurun kabuklarından ayrılmasını sağlayalım.Bu işlemi yaparken tahta kaşık kullanabilirsiniz hem daha çabuk kabuklarından ayrılır hemde elinizin yanma ihtimaline karşı önlem alırsınız.Süzgeçteki kabukları ilave etmeyin içerken ağzınıza gelir.Tozşekeri ilave edelim eriyene kadar karıştıralım.

Bayat ekmeği rondoda parçalayalım içerisinde tane kalmamasına özen gösterelim.Güzelce karıştıralım tencerenin kapağını kapatarak soğuk bir ortamda 18 saat bekletelim .Balkonda bekletirseniz zaten kış günü havalar serin sizin için daha kolay olur.18 saat sonunda çok fazla koyulaşmışsa içme suyu ilave edebilirsiniz.Bozanız içime hazır .Tarçın dökerek servis yapabilirsiniz.Ellerinize sağlık.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter