Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » MUHALLEBİLİ KURABİYE

MUHALLEBİLİ KURABİYE

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Aralık 2017 Cuma | Aralık 22, 2017


MUHALLEBİLİ KURABİYE

Malzemeler:

4 yemek kaşığı margarin yada tereyağı 
( tarifin orjinalinde 1 paket margarin olarak verilmişti yıllar önce defterime almışım fakat feci derecede yağlı oluyordu bende bu şekilde değiştirdim.)
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
6 çay bardağı un

Kreması:
1 su bardağı süt 

1 çorba kaşığı nişasta
 
6 çorba kaşığı toz şeker
 
Hndistan cevizi

Yapılışı:

Öncelikle hamurunu hazırlamakla başlıyoruz.Margarin ve yoğurdu karıştırma kabında elimizle mıncıklayarak karıştırıyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendirelim.

Bu sırada süt ve toz şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.Nişastayı karışıma yavaş yavaş ekleyelim .Karıştırma sırasında tel çırpıcı yardımıyla karıştırırsanız  topaklanmayı önlemiş olursunuz.Son olarak hindistan cevizini muhallebiye ekleyip pişirelim, puding kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Hamurların dinlenme süresi bitince tepsiye yağlı kağıt serelim fırını 180 dereceye ayarlayalım . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve sonra bastırın poğaça şekli verecekseniz avucunuzda elips şekline getirin parmaklarınız yardımıyla ortasını bastırarak çukurlaştırın. 

Hamura dilediğiniz şekli verebilirsiniz dilerseniz poğaça gibi yapabilir dilerseniz ay çöreği şeklinde hazırlayabilirsiniz.Soğuyan muhallebiyi ortasına koyun ve kapatın.Tepsiye dizin ve fırına koyun.Üzeri pembeleşince fırından alın.Üzerine pudra şekeri dökeceğiniz gibi dilerseniz çikolata sos dökebilirsiniz yada benmari usulü eritilmiş çikolata ile farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter