Malzemeler:
( tarifin orjinalinde 1 paket margarin olarak verilmişti yıllar önce defterime almışım fakat feci derecede yağlı oluyordu bende bu şekilde değiştirdim.)
Kreması:
1 çorba kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı toz şeker
Hndistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle hamurunu hazırlamakla
başlıyoruz.Margarin ve yoğurdu karıştırma kabında elimizle mıncıklayarak karıştırıyoruz. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendirelim.
Bu sırada süt ve toz şekeri tencereye alıp şeker
eriyinceye kadar karıştıralım.Nişastayı karışıma yavaş yavaş ekleyelim .Karıştırma
sırasında tel çırpıcı yardımıyla karıştırırsanız topaklanmayı
önlemiş olursunuz.Son olarak hindistan cevizini muhallebiye ekleyip pişirelim,
puding kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamurların dinlenme süresi bitince tepsiye yağlı
kağıt serelim fırını 180 dereceye ayarlayalım . Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alarak yuvarlayalım ve sonra bastırın poğaça şekli verecekseniz
avucunuzda elips şekline getirin parmaklarınız yardımıyla ortasını bastırarak
çukurlaştırın.
Hamura dilediğiniz şekli verebilirsiniz dilerseniz poğaça gibi yapabilir dilerseniz ay çöreği şeklinde hazırlayabilirsiniz.Soğuyan muhallebiyi ortasına koyun ve kapatın.Tepsiye dizin ve fırına koyun.Üzeri pembeleşince fırından alın.Üzerine pudra şekeri dökeceğiniz gibi dilerseniz çikolata sos dökebilirsiniz yada benmari usulü eritilmiş çikolata ile farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Hamura dilediğiniz şekli verebilirsiniz dilerseniz poğaça gibi yapabilir dilerseniz ay çöreği şeklinde hazırlayabilirsiniz.Soğuyan muhallebiyi ortasına koyun ve kapatın.Tepsiye dizin ve fırına koyun.Üzeri pembeleşince fırından alın.Üzerine pudra şekeri dökeceğiniz gibi dilerseniz çikolata sos dökebilirsiniz yada benmari usulü eritilmiş çikolata ile farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder