PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ
Portakalın çok ve ucuz olduğu mevsimde bunu yapmazsak olmaz
dedik. Hazır puding yemek yerine ev yapımı bu tatlıyı mutlaka yapın derim. Yapımı
çok kolay ve hafif bir sütlü tatl.
Sizlere normal tariflerde verilen halini ve az malzemeli
mutfak tarifini birlikte veriyorum. Dediğim gibi tariflerim kendi kullandığım
tarifler az malzemeli mutfak ta denenmeyen beğeni almayan hiç tarif yok. Kullanılan
malzemeler az fakat çok lezzetli hepsi. Bu tarifte un çok kullanılmış fazla
unlu olduğunda tam istenilen lezzeti bulamazsınız.
Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1/2 su bardağı un verilmiş az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı nişasta verilmiş az malzemeli mutfakta 2 yemek kaşığı nişasta
Pirinç unu hiç verilmemiş Az malzemeli mutfakta 2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı verilmiş az malzemeli mutfakta 6 yemek kaşığı
1 adet portakalın kabuğu
2 yemek kaşığı margarin verilmiş az malzemeli mutfakta 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
1 paket vanilya
Pelte:
3 su bardağı Portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Şeker ve sütü tencereye alalım ve
karıştıralım üzerine un, nişasta, pirinç unu ekleyelim Çırpıcıyla çırpalım ince
rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra üzerine margarin ve vanilyayı ekleyip mikserin
hızlı devirde 2 dakika çırpalım.
Küçük bir tencerede portakal suyu
toz şeker ve nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kup yada kaselerin alt
kısmına muhallebi koyalım üst kısmına portakal peltesinden muhallebi
gözükmeyecek şekilde koyalım. Soğuması için 1 saat buzdolabında bekletip servis
yapalım. Servis yaparken üzerine portakal dilimi keserek süsleyebilirsiniz
Dilerseniz yaptığınız muhallebiyi
ayrı bir kalıpta soğutun, pelteyi ayrı bir kalıpta soğutun ve sonrasında üst
üste koyun. Keserek servis yapın .
Afiyet Olsun
.
0 yorum :
Yorum Gönder